Помер Отто фон Габсбург

У понеділок вранці у віці 98 років помер найстарший син останнього правлячого імператора Австро-Угорщинини Карла фон Габсбурга – Отто фон Габсбург. Це сталося у його домі в Пьокінгу на Штарнберзькому Озері (Баварія, Німеччина).“Він просто мирно заснув вранці в понеділок” – повідомила Агенції Новин DPA (Німецька Агенція Новин) прес-секретар Єва Демерле. Отто фон Габсбург був довгостроковим депутатом Європарламенту та почесним президентом Міжнародної Панєвропейської Унії. З 1979 по 1999 він представляв у Європейському Парламенті Християнсько-Соціалістичний Союз. Доктор Отто фон Габсбург займався передусім питаннями зовнішньої політики.

Отто фон Габсбург народився 20 листопада 1912 року в Райхенау (Нижня Австрія) в сім`ї ерцгерцога Карла та ерцгерцогині Ціти. Після падіння монархії Габсбургів сім`я потрапила у вигнання в Швейцарію, пізніше на острів Мадейра, де імператор Карл помер 1 квітня 1922 року. Отто фон Габсбург вважався запеклим ворогом націонал-соціалістів та намагався зашкодити приєднанню Австрії до Німецького Рейху. Перед тим, як німецькі війська окупували країну, Габсбург виїхав до США.

Після Другої світової війни Габсбург повернувся до Європи та жив у  Пьокінгу. Він брав активну участь у європейській політиці та намагався прискорити поширення Євросоюзу на Схід, повідомили zakarpatpost.net у Фундації Габсбургів.

У 2006 році Отто фон Габсбург відвідав Україну, побував у Чернівцях, Коломиї, Івано-Франківську та Києві. За поданням Міністерства закордонних справ України нагороджений орденом Ярослава Мудрого. Він тоді наголошував: «Європа не буде до кінця Європою, поки в спільних процесах не почне брати участь Україна».

Отто фон Габсбург був одружений з принцесою Регіною фон Саксен-Майнінген, яка померла в лютому 2010 року. Пара з 1954 року проживала в Пьокінгу, у них було 7 дітей, 22 онуків та 2 правнуків. Отто фон Габсбург буде похований у Відні, у Склепі капуцинів, у імператорському склепі династії Габсбургів.

zakarpatpost.net