Сина останнього правлячого імператора Австро-Угорщини поховають у Відні

Траурні урочистості за найстаршим сином останнього правлячого імператора Австро-Угорщинини Карла фон Габсбурга доктором Отто фон Габсбургом відбудуться в Німеччині, Австрії та Угорщині 9-17 липня.

З вівторка, 5 липня, до суботи, 9 липня, труна доктора Отто фон Габсбурга встановлена у церкві св. Ульріха у Пьокінгу, Німеччина. Тут триватиме постійний молебень за померлого. Церква буде відчинена також і вночі. Цього ж дня о 14:00 розпочнеться реквієм у церкві св. Пія (Пьокінг), який правитиме Його Світлість Єпископ Доктор Конрад Здарса.

У понеділок, 11 липня, відбудеться реквієм в церкві св. Каетана (Theatinerkirche), Мюнхен, Німеччина. Початок о 10:00. Правитиме Його Світлість Кардинал Доктор Райнгард Маркс. Одразу після реквієму у Мюнхені розпочнеться молебень та прощання Баварських Гірських Стрільців та Тірольських Стрільців на площі Одеонсплац (Odeonsplatz).

У вівторок, 12 липня, гроби доктора Отто фон Габсбурга та Регіни фон Габсбург будуть встановлені в паломницькій базиліці Маріяцель (Штаєрмарк, Австрія). Тут 13 липня відбудеться реквієм за померлими.

У четвер-п’ятницю, 14-15 липня, гроби доктора Отто фон Габсбурга та Регіни фон Габсбург будуть встановлені у церкві Капуцинів (Kapuzinerkirche), Ноєр Маркт (Neuer Markt), Відень.

У суботу, 16 липня, о 15:00 розпочнеться реквієм у Соборі св. Штефана у Відні, який правитиме Його Світлість Кардинал Доктор Крістоф Шьонборн. Одразу після реквієму відбудеться траурна хода центром Відня. Після якої доктора Отто фон Габсбурга та Регіну фон Габсбург буде поховано у Склепі Капуцинів – імператорському склепі династії Габсбургів.

У неділю, 17 липня, відбудеться реквієм у Будапешті. В Угорщині поховають серце доктора Отто фон Габсбурга в Монастирі Бенедиктинців, Паннонхальма (Pannonhalma), повідомили zakarpatpost.net/ в прес-службі Фундації Габсбургів.

Довідка  zakarpatpost.net/:

Доктор Отто фон Габсбург помер 4 липня вранці у віці 98 років. Це сталося у його домі в Пьокінгу на Штарнберзькому Озері (Баварія, Німеччина).

Отто фон Габсбург був довгостроковим депутатом Європарламенту та почесним президентом Міжнародної Панєвропейської Унії. З 1979 по 1999 він представляв у Європейському Парламенті Християнсько-Соціалістичний Союз. Доктор Отто фон Габсбург займався передусім питаннями зовнішньої політики. Під час візиту до України за поданням Міністерства закордонних справ України нагороджений орденом Ярослава Мудрого.

Отто фон Габсбург був одружений з принцесою Регіною фон Саксен-Майнінген, яка померла в лютому 2010 року.

zakarpatpost.net