Закарпатці зможуть їздити до Києва поїздом за 8 годин

Невдовзі з Ужгорода до Києва можна буде добратись залізницею на 10 годин швидше.«Це не нормально їхати з Ужгорода до Києва 18 годин, – зауважив сьогодні голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида. –  У першу чергу, потрібно вкласти кошти в модернізацію колії, будівництво другого тунелю у Воловецькому районі. Тоді ми матимемо більший наплив туристів з центральної та східної України. Звідти ми чекаємо їх набагато більше ніж, скажімо, з Румунії чи Хорватії».

Будівництво тунелю, який сприятиме планам Укрзалізниці скоротити тривалість залізничного маршруту «Ужгород – Київ» з 18 до 8 годин розпочнеться найближчим часом, повідомляє сайт mukachevo.net/

«У вівторок я думаю запросити на Закарпаття керівника Львівської залізниці, щоб обговорити поміж інший і це питання, – додав Ледида. – У Воловецькому районі є всього один тунель. Через це розклад поїздів не дозволяє одночасно рухатись прямо, і в зворотному напрямку. Будівництво другого тунелю автоматично дасть змогу їхати без зупинок і стоянок. Вже готові матеріали і прийняте рішення сесії обласної ради. Проектно-кошторисна документація готова. Будівництво відбуватиметься за державні кошти».

 zakarpatpost.net/