На Донеччині ротвейлер загриз чотирирічного хлопчика

Хлопчик зайшов до сусідів і пес накинувся на нього. Чому домашня тварина раптом стала агресивною, ветеринари пояснити поки що не можуть. В одному з селищ Артемівського району Донецької області, собака, яка знаходилася на прив’язі у власному дворі, на смерть покусала 4-річного хлопчика, який випадково опинився на її території.

Хлопчик зайшов до сусідів і пес накинувся на нього. Щелепи ротвейлера одразу зімкнулись на сонній артерії, тож дитина була приречена. Чому домашня тварина раптом стала агресивною, ветеринари пояснити поки що не можуть.

Пес схопив дитину за шию і прокусив сонну артерію та ушкодив спинний мозок. Коли дорослі прибігли на крик, хлопчик уже стік кров’ю.

“Коли він був доставлений, рани вже не кровоточили, він був доставлений в стані клінічної смерті проводилися реанімаційні заходи відповідно, але це все виявилося безуспішно”, – розповівзавідувач травматологічним відділенням Артемівської ЦРЛ Валерій Смичко.

Сама ж господиня отримала шок, а також кілька подряпин, коли намагалася відтягнути ротвейлера від хлопчика. Наразі за собакою спостерігають ветеринари, щоб виключити у нього сказ. Поки що проявів хвороби не виявили. Що спричинило раптову агресію тварини – сказати не можуть.

Господиня ротвейлера до порад ветеринарів вирішила прислухатися. Хоча запевняє, раніше пес ніколи не нападав на людей. Провини господарів правоохоронці не бачать.

Для порушення кримінальної справи підстав немає, запевняють у міліції. Загибель дитини розцінюють як нещасний випадок.

tsn.ua