Представник берегівського “Фронту Змін” взяв участь у проекті Вищої політичної школи

“Зазирни в майбутнє – це твої мрії”- під такою назвою пройшов другий етап проекту Вищої політичної школи – 2011 “ Нові принципи лідерства”, реалізований Центром політичних студій та аналітики за підтримки Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина. Протягом 6-ти днів у Криму представники з різних регіонів України, які були об’єднані в 2 групи загальною кількістю 60 осіб, вчилися конструювати майбутнє.

У проекті взяли участь члени різних політичних партій і громадських організацій. Закарпаття представляв заступник Берегівського міського осередку “Фронту Змін” Михайло Сакалош. Він виборов право участі у проекті, грамотно виклавши ідеологію суспільного устрою за роботою Айн Ренд.

У програмі навчання: державний устрій України та інших держав, виборчі системи, місцеве самоврядування, політичні ідеології, основи геополітики та політології.

Потужний склад тренерів та експертів, серед яких Сергій Дацюк, Вікторія Сюмар, Ніко Ланге, Віктор Таран, закликали до пошуку, відчуття та бачення нових вимірів майбутнього. Учасники перенеслися у світ без кордонів, осягнули можливі варіанти розвитку світу, створювали модель майбутнього в політичному, економічному, інформаційному та культурному просторі, а також шукали відповіді на такі виклики людства, як екологія, демографія, енергетика та інші.

Одна з важливих проблем українців, на думку організаторів тренінгу, – переорієнтація з позитивного проектування майбутнього, а простіше мрії, в бік песимізму і концентрації на безвиході. Причому серед населення зневіра і апатія почали носити масовий характер. Перший крок за таких обставин очевидний – зміна свідомості, другий – нестандартний підхід до вирішення стандартних проблем. Припинити мислити стереотипами – важлива умова побудови кардинально іншої моделі держави.

За словами Віктора Тарана, “ВПШ – це той проект, який дозволяє навчати молодих людей новим прагненням, цінностям, базовим уявленням, принципам – формуванню думаючої молоді, думаючої еліти”. В свою чергу Сергій Дацюк відзначив: “Ми мріємо, щоб в Україні з’явилася пасіонарність та інтелектуальні люди, які могли б змінити цю країну”. Відповідаючи на запитання учасників, Вікторія Сюмар розповіла про головну умову здійснення мрій: “Найбільша цінність і найбільша мрія – це свобода як основа для самовираження”. Підсумував цикл Ніко Ланге: “Я вірю в те, що своєю діяльністю ми можемо змінити життя, в тому числі – України”.

Втім, розмірковуючи над абстрактним поняттям мрії та навчаючись думати неприземлено, учасники семінару спільно намагалися вирішити і такі буденні проблеми кожної країни, як комунальне господарство, соціальна, культурна, медична сфери, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі Закарпатської обласної організації Політичної Партії “Фронт Змін”.

ІІІ етап програми відбудеться незабаром в Карпатах. Після заключного IV-го етапу визначаться переможці-випускники, які отримають можливість стажування в органах державної влади та громадянських інституціях столиці.

zakarpatpost.net