Закарпаття: У рибнику біля Петро-Павлівського храму Міжгір’я з’явилися рибки

Миколу Янчика в першу чергу на Міжгірщині знають, як вмілого керівника РСТК ТСОУ (ДТСААФ).  Але про нього ще ходить добра слава і як про щирого шанувальника флори і фауни нашого верховинського краю.Територія очолюваного ним колективу вабить озелененням та чистотою за будь-якої пори року. Руками природолюба тут облаштовано ставок з рибками, за якими він особисто ретельно веде догляд.

А ось нещодавно Микола Янчик поділився своїм “уловом” з рибником, зведеним на території нашого Петро-Павлівського православного храму в смт. Міжгір’я. Разом з онуком Славиком, якому дідусь вже встиг прищепити любов до природи, вони запустили у водойму біля Божого храму рибки — карасі та коропи.

Це — ще один живий куточок, який архітектурно вписався в панораму облагородження території святої обителі, який радуватиме наших дітей, а дорослим прихожанам, гостям краю допомагатиме зцілювати душевні рани.

Як настоятель храму, я щиро вдячний Миколі Михайловичу не тільки за сприяння в обладнанні рибника біля храму, а й загалом за свого часу моральну підтримку за реконструкції навколишньої території, сприяння в її озелененні та окультуренні. Лише за підтримки таких благодійників, наших прихожан Божий храм став чудовою візитною карткою селища.

м/прот. Євгеній ДОБРА, настоятель Петро-Павлівського православного храму смт. Міжгір’я.