Наступного тижня в Ужгороді візьмуться за асфальт на Минайській та благоустрій парку “Підзамок”

Як повідомив на традиційному п’ятничному об’їзді міський голова Віктор Погорєлов, за асфальтування вулиці Минайської, де вже починаються підготовчі роботи, при сприятливій погоді візьмуться уже з наступного тижня. Реконструкція вулиці, котра є одними з “воріт міста”, запланована до 20-ї річниці Незалежності України, на черзі – вулиця Швабська і Тельмана, щодо яких тривають проектні роботи.

Тим часом міський голова перевірив ремонт вулиці Айвазовського, котрий вже завершується, і дав відповідні вказівки щодо впорядкування. На тій же вулиці, під час перевірки інформації, що надійшла до міської влади, викрили пункт прийому металобрухту, на якому виявили й “комунальний” метал: стійки стовпів електричних опор та дорожніх знаків, кожухи до них, елементи зі спортмайданчиків. На місці працюють співробітники міліції.

Протягом наступного тижня міські служби активно працюватимуть і в парку “Підзамок” – після розчистки насаджень, проведеної навесні, заплановане облаштування алей, доріжок, встановлення лавиць тощо.

До уваги тих, хто відвідує так званий “Новий” мікрорайон Ужгорода: в найближчі дні на одному з проїздів буде влаштовано однобічний рух – з перехрестя Легоцького на вулицю Чорновола (про що повідомлятимуть відповідні знаки), а поблизу ЗакДУ та дитячого садочка “Ластовічка” встановлять “лежачого поліцейського”.

Прес-служба міської ради нагадує: за рішенням виконкому діє заборона проїзду великовагового транспорту міськими дорогами в спеку.

До речі, стосовно організації та безпеки руху на наступну сесію міськради виноситься проект рішення – йдеться про створення підприємства, котре опікуватиметься не лише паркуванням в місті, але й іншими видами дорожнього облаштування, зокрема й із залученням новітніх технологій.

Так, з метою вдосконалення організації дорожнього руху, впорядкування існуючої в місті організації робіт з паркування, розвитку мережі автомобільних стоянок, платних місць паркування та інших об’єктів дорожнього сервісу, підприємство буде займатися встановленням камер спостереження, здійсненням відеонагляду для підтримки безпеки в місті. За допомогою GPS-навігаторів буде відслідковуватися рух карет швидкої допомоги, маршрутних транспортних засобів та автомобілів комунальних служб міста.

zakarpatpost.net