Закарпаття: На Іршавщині вийшли в поле на збирання озимого ячменю перші комбайни

В зв’язку з погодними умовами збирання озимих зернових затримувалося. Перший бункер зерна було наповнено в Іршавській державній сортодослідній станціі. В районі на початок жнив зібрано озимий ячмінь на площі 40 га.За координації управління агропромислового розвитку РДА, Інспекцією Держтехнагляду , Держпожнагляду в сільськогосподарських господарствах було проведено перевірки стану підготовки до жнив зернозбиральної, зерноочисної технікита зерноскладів в яких буде зберігатися зібраний урожай.

Управлінням агропромислового розвитку було розроблені робочі заходи із забезпечення протипожежного захисту місць збирання та зберігання врожаю, зернових і грубих кормів 2011 року. Визначено відповідальних від РДА та структурних підрозділів, що виконують контролюючі та надають консультативні послуги в районі за кожним сільськогосподарським підприємством, повідомляє сайт irda.gov.ua

Інспекцією Держтехнагляду проведено в господарствах технічний огляд техніки ,яка задіяна на жнивах 2011 року.
Інспекцією Держпожнагляду проведено заняття з пожежно-технічного мінімуму з механізаторами, проінструктовано під розписку всіх працівників, зайнятих на збиранні врожаю і заготівлі грубих кормів. У всіх підприємствах агрокомпленсу району комісійно перевірено забезпеченість первинними засобами пожежогасіння.

Розпочато основний цикл сільськогосподарських робіт у районі – це жнива. Організаційно і технічно сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства підготовлені. Як тільки дозволить погода, сільгоспвиробники Іршавщини вийдуть на оптимальні темпи збирання зернових.

zakarpatpost.net