Закарпаття: За І півріччя Чопська митниця перерахувала до бюджету 710 мільйонів гривень

На базі митного поста „Виноградів” начальник Чопської митниці Олександр Похилько провів робочу нараду за підсумками діяльності митної установи впродовж І півріччя 2011 року.

Відтак, надходження до Держбюджету з перерахувань податків та зборів склали майже 710 мільйонів гривень, що удвічі більше за минулорічні показники. У середньому за робочий день митниця спромоглася наповнювати держказну на 6 мільйонів гривень. Торік за аналогічний період надходження за день складали лише 2,9 мільйонів гривень, повідомила zakarpatpost.net  Вікторія Сенгетовська,прес-секретар Чопської митниці.

Робота   митниці характеризується зростанням обсягів митних платежів майже на 44%, що стягнуті з номенклатури імпорту наступних товарів:
– кузовів та комплектуючих частин для збирання транспортних засобів – 113,75 млн. грн.;
– транспортних засобів підакцизної групи, з яких стягнуто 87,9 млн. грн.;
– транспортних засобів інших товарних груп (вантажівки, тягачі, причепи, тощо) – 39,4 млн. грн.;
– овочів консервованих – 8,4 млн. грн.;
– меблів та їх частин – 6,7 млн. грн.

Серед флагманів бюджетоформуючих підприємств – 20 учасників  зовнішньоекономічної діяльності, які сплатили близько 479 млн. грн. (або 68 % всіх митних платежів).  Зокрема, ПрАТ “Єврокар” (113,7 млн. грн.), ТОВ “РІК” (близько 103 млн. грн.),  ПП “ОККО-Бізнес”  ( майже 68 млн. грн.), ТзОВ “Авто-Стар Плюс” (34,3 млн.грн.) ТОВ “Фаворит-імпорт”, (17,6 млн. грн.) ТОВ “Ядзакі Україна” (15,7 млн. грн.) та інші.

Упродовж 2011 року митницею забезпечено позитивну динаміку основних характеристик імпорту, що вплинули на збільшення надходжень податків та зборів до Держбюджету, а саме:
– на 38% вартості статистичного імпорту;
– на 95% вартості оподаткованого імпорту;
– на 107% обсягу нарахованих митних платежів;
– на 6% податкового навантаження на одиницю митної вартості оподаткованого імпорту;
– на 37% податкового навантаження на одиницю ваги оподаткованого імпорту;
– на 29% середньої митної вартості одиниці ваги оподаткованого імпорту.

Під час наради також зазначалося, що завдяки вжитим організаційно-контрольним заходам, спрямованих на контроль за рівнем податкового навантаження на імпортовані товари через механізм визначення митної вартості та класифікації товарів, повноти декларування фізичних обсягів ввезених товарів, визначення країни походження товарів, вжиття контрольних заходів за оформленням товарів «групи ризику», отримано загальний показник економічної ефективності в сумі 36,2 млн. грн. додаткових надходжень податків,  в тому числі: з напрямку контролю митної вартості – 27,3 млн. грн., класифікації товарів – 8,7 млн. грн.., країни походження товарів –  126,4 тис. грн.., погашення податкових повідомлень – 84,5 тис. грн.

zakarpatpost.net