Закарпаття: За шість місяців цього року знайшли роботу лише 923 мешканці Мукачівщини

На цьому тижні, при заступнику голови Мукачівської РДА Ольги Маринець та за участю управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, районного центру зайнятості та відділу економіки райдержадміністрації проведено нараду.

На порядку денному було розглянуто питання створення нових робочих місць на території району в розрізі адміністративно-територіальних одиниць та виконання Програми зайнятості Мукачівського району на 2010 – 2011 роки за шість місяців 2011 року.

З інформацією про стан створення нових робочих місць на підприємствах, установах та організаціях району протягом першого півріччя 2011 року виступив директор районного центру зайнятості І.С.Попович. Він проінформував, що в районі створено 923 нових робочих місця, річне завдання Програми зайнятості виконано на 83.9%, із них юридичними особами – 522 од., фізичними особами – 143 од., укладено договорів по найму – 238 од.

Було зроблено детальний аналіз створення нових робочих місць на підприємствах, установах та організаціях, які планувались у Програмі зайнятості на 2011 рік. Найбільше створено нових робочих місць у приватному секторі економіки 81.4%.

Також проведено аналіз створення нових робочих місць за видами економічної діяльності.

Було наголошено, що не всі підприємства, установи та організації району подають вчасно у районний центр зайнятості звіт за формою 5-ПН «Про прийнятих працівників» в якому фіксуються нові робочі місця.

Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації В.В.Сватанова доповіла про стан ліквідованих робочих місць на підприємствах, установах, організаціях району за січень – червень 2011 року. Протягом даного періоду в районі ліквідовано 246 робочих місць, що становить 31.5% до новостворених робочих місць. Вона також проаналізувала ліквідовані робочі місця за сферою діяльності та за видами економічної діяльності.

За результатами наради були прийняті відповідні рішення та доручення.

zakarpatpost.net