В Ужгороді на географічному факультеті УжНУ свято

На географічному факультеті УжНУ, випускникам факультету за спеціальностями «Географія», «Туризм» і «Землевпорядкування та кадастр» вручили дипломи магістрів і спеціалістів, а також дипломи бакалаврів з 4 спеціальностей: окрім вище названих ще й «Лісове господарство». Так, за напрямками: «Туризм» дипломовано 14 магістрів і 30 спеціалістів; «Географія» – 9 магістрів і 15 спеціалістів, «Землевпорядкування та кадастр» – 9 магістрів і 18 спеціалістів. Ця урочиста хвилина знаменувала собою закінчення безтурботного студентського життя та вступ у відповідальне доросле.

Декан факультету, професор УжНУ, заслужений діяч науки і техніки України  Степан Поп поздоровив випускників і висловив упевненість, що фахівці цих галузей якісно презентуватимуть кадровий потенціал, який необхідний для реалізації Стратегії розвитку Закарпатської області, затвердженої обласною радою.

– Я впевнений, що ви – гідно поповните ряди галузевого кадрового корпусу України, що, поза всяким сумнівом, спрямовує свої знання, ерудицію, інтелект на благо українському народові, рідного краю та всієї Вітчизни, – далі мовив Степан Степанович.

Прийшов на святкування керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович. Він привітав випускників, професорсько-викладацький склад географічного факультету з нагоди зазначеної події. Та наголосили, що географічний факультет завойовує статус престижної кузні кадрів для освітянських закладів країни, науково-дослідних, природно-охоронних установ та служб, органів державного та регіонального управління.

Виконав почесну місію вручення дипломів академік Степан Поп, який стояв у витоків створення факультету, доклавши максимуму зусиль, досвіду і непідкупного бажання для цього. Як результат, факультет було відкрито у 2005 році, напередодні 60-річчя УжНУ, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі облради.

З тих пір цей факультет став одним із найпопулярніших в університеті, а його випускники успішно конкурують із випускниками географічних факультетів інших вузів України, в тому числі й зарубіжних.

zakarpatpost.net