Закарпаття: На Хустщині пройшли навчання з протидії тероризму

Днями до чергової частини Хустського міськвідділу надійшло повідомлення від начальника зміни ДРГЕС (плотини Тереблю-Ріцької ГЕС) про захоплення та замінування греблі невідомими озброєними особами та захоплення в заручники чотирьох працівників. Точна кількість нападників та мотиви захоплення невідомі.

Варто сказати, що цей об’єкт належить до стратегічних та вкрай важливим для життєдіяльності області. Тож на місце надзвичайної події негайно виїхала слідчо-оперативна група міліції, представники Анти терористичного центру при СБУ, а також керівництво обласних управлінь СБУ, МВС, МНС, представники органів влади місцевої влади. Саме в такий спосіб розпочалися спільні командно-штабні навчання щодо недопущення проявів тероризму, повідомили zakarpatpost.net  у ВЗГ УМВС України в Закарпатській області.

Доки з терористами тривали перемовини, а фахівці-вибухотехніки обслідували зі службовими собаками довколишню територію на предмет виявлення вибухівки, бійці спец підрозділів СБУ «Альфа» та міліцейських «Сокола» та «Беркута» готувалися до штурму.

Операція по захопленню «терористів» пройшла вдало. Підбиваючи підсумки навчання, начальник СБУ в Закарпатській області В.Сітар підкреслив, що вони вказали і на проблемні питання, над вирішенням яких треба серйозно попрацювати, і на готовність працівників правоохоронних служб протидіяти терористам.  

 zakarpatpost.net