На Перечинщині відбулася олімпіада з неолімпійських видів спорту

9 липня, урочище Воєводино, що на Перечинщині, стало центром першої Олімпіади з неолімпійських видів спорту, що проходила в рамках фестивалю «На Івана Купала». Зокрема, участь у святкуванні та спортивних змаганнях взяли заступник керівника краю Іван Качур, народний депутат України Сергій Мошак, депутати місцевих рад.

Усього на олімпіаді з неолімпійських видів спорту було представлено 28   видів спорту (на Закарпатті зареєстровані асоціації з 63 таких видів спорту). Серед них – американський футбол, петанк, пейнтбол, чірлідінг, фрісбі, мінігольф, шахмати, риболовецький спорт, дартс, стрільба з луків, квадроцикли, регбі, армреслінг та інші.

У рамках олімпіади відбувся матч з міні-футболу. У двобої зійшлися дві збірні – представники обласної та районних адміністрацій і правоохоронці. Незважаючи на спеку, команди показали видовищну гру. Суперникам вдалося забити 11 м’ячів. 6 з них у ворота правоохоронців забили чиновники, які й стали переможцями матчу. За словами капітана команди, заступника голови облдержадміністрації Івана Качура, футбольні матчі за участі чиновників стали традиційними. У такий спосіб держслужбовці власним   прикладом пропагують здоровий спосіб життя:

– Ми часто беремо участь у змаганнях, знаємо, які зусилля потрібно докласти, щоб організувати їх. Тому чудово розуміємо наших спортсменів і завжди намагаємося їм допомогти. Сьогоднішнє спортивне дійство – надзвичайно вдале, бо воно і пропагує здоровий спосіб життя, і дає змогу позмагатися, просто відпочити, – розповів Іван Качур.

Опісля спортивних змагань відбулося нагородження переможців та святковий концерт за участі танцювальних колективів.

Прес-центр ОДА

rionews.com.ua