Ужгородці полюбляють шоколадну камасутру

Сьогодні, 11 липня, увесь світ відзначає солодке свято – Міжнародний день шоколаду. У давні часи цей продукт вважали потужним афродизіаком, пізніше – ласощами для аристократів, нині ж його називають антидепресантом та джерелом гормонів радості. Шоколадки приносять на знак подяки, коробки цукерок дарують на свята та купують, коли просто закортить чогось солодкого.
В Ужгороді культура вживання шоколаду почала формуватися з легкої руки відомого кондитера та шоколатьє Валентина Штефаньо. Його шоколадні вироби, зокрема портрет Майкла Джексона, величезні писанки та інші нетривіальні кондитерські вироби не раз потрапляли до сюжетів новин центральних телеканалів. Кілька місяців тому в обласному центрі почали продавати й львівський шоколад. Ми поцікавилися у працівників львівської майстерні шоколаду про солодкі вподобання ужгородців.

Як розповів працівник закладу Василь, найбільшим попитом користуються фігурки з еротичним підтекстом. «Обираючи подарунки для друзів та знайомих, ужгородці найчастіше купують шоколадну камасутру, фігурки у вигляді жіночих грудей та, як це не дивно, фігурки чоловічих статевих органів. Нещодавно теща придбала такий презент для свого зятя, багатьом це здається дотепним та оригінальним».

Василь додав, що перевагу місцеві ласуни надають молочному шоколаду. Щодо гіркого чорного шоколаду, то його здебільшого купують чоловіки або люди поважного віку. «Різні вікові категорії клієнтів полюбляють різні види солодощів. До прикладу, діти та підлітки люблять суміш молочного та білого шоколаду. Жінки полюбляють трюфеля у комбінуванні молочного та білого шоколаду з різними начинками, особливо з мигдалем та смаком полуниці».

Втім, не зважаючи на цікавість ужгородців до шоколаду ручної роботи, клієнти нерідко нарікають на високі ціни. За одну авторську цукерку доведеться віддати від 6 до 9 гривень. Однак, персонал шоколадної майстерні переконує, що цукерки виготовляються виключно з натуральних інгредієнтів та не містять консервантів. На жаль, це не поширюється на шоколадки масового виробництва, обкладинки яких зазвичай рясніють переліком емульгаторів, підсилювачів смаку, штучних барвників тощо. Тож, варто уважно вивчати вміст цукерок, перш ніж їх придбати, аби після солодкого задоволення не лишалося гіркого присмаку.

www.mukachevo.net