Закарпатський вуз вперше в історії регіону випустив лікарів-стоматологів

«Це велика подія не лише в житті УжНУ, але і всієї Закарпатської області, адже сьогодні Ужгородський національний університет випустив перших стоматологів. Відкриваючи стоматфакультет, свого часу ми зіткнулися з чисельними проблемами, але наші зусилля були варті того і сьогоднішній день є тому свідченням.»

Вітаючи випускників, ректор УжНУ, професор Микола Вегеш відзначив: «Це велика подія не лише в житті УжНУ, але і всієї Закарпатської області, адже сьогодні Ужгородський національний університет випустив перших стоматологів. Відкриваючи стоматфакультет, свого часу ми зіткнулися з чисельними проблемами, але наші зусилля були варті того і сьогоднішній день є тому свідченням. Значну допомогу у становленні факультету надали Закарпатська обласна рада та адміністрація. Шановні випускники, ви вже ввійшли в історію університету, як перші лікарі-стоматологи».

Декан факультету, професор Юрій Переста наголосив, що за 5 років стоматологічний факультет відбувся. Нині тут працює 8 докторів, професорів, 14 кандидатів наук, доцентів, 24 викладачі. На факультеті затверджено 13 тем кандидатських і 5 тем докторських дисертацій. Через п’ять років ці доробки доповнять та утворять велику, потужну наукову стоматологічну школу. Практично знято питання працевлаштування випускників. Частину з них розподілено в лікувальних закладах області та країни, решта лікарів-стоматологів — запрошені на роботу відомими стоматологічними клініками.

  Привітали колектив та випускників факультету начальник управління охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації Роман Шніцер та депутат Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.

   На урочистостях ректор повідомив гостей свята, що 30 червня 2011 року Державна атестаційна комісія присвоїла стоматологічному факультету УжНУ найвищий, ІV рівень акредитації.

 Довідка:

   Стоматологічний факультет був утворений відповідно до рішення Вченої Ради УжНУ від 31 серпня 2006 року.

   На стоматологічному факультеті створена матеріально-технічна база, яка в цілому відповідає вимогам підготовки спеціалістів на відповідному рівні. Кожна кафедра стоматологічного факультету обладнана комп’ютерними класами; всі комп’ютери об’єднані в єдину мережу з доступом до швидкісного безпровідного інтернету Wi-Fi.

   Удосконаленню освіти сприяє використання нових інформаційних технологій, які передбачають застосування у навчальному процесі технічних засобів навчання. Широко використовуються навчально-контролюючі комп’ютерні програми, мультимедійні навчальні посібники та підручники. Комп’ютерне тестування ефективно використовується при проведенні базисного, проміжного, підсумкового та заключного контролю підготовки студентів. Лекції студентам читаються у лекційних аудиторіях, які оснащені сучасними засобами для демонстрації (в тому числі мультимедійними проекторами). Викладачі та студенти мають можливість користуватися електронною бібліотекою, де розміщені методичні розробки, монографії, статті, підручники з загальним об’ємом 5,5 GB.

   Стоматфакультет УжНУ – єдиний серед стоматологічних факультетів України, на якому навчання з першого курсу ведеться із впровадженням елементів Болонського процесу, за кредитно-модульною системою.

Прес-служба УжНУ

karpatnews.in.ua