До Ужгорода їде Василь Вірастюк

Найсильніша людина світу завітає в наше місто на мотоциклі. Ужгород – одне з перших міст на маршруті мотопробігу Україною “БайкКрай”, який організовує ініціативна група спортсменів та представників шоу-бізнесу. Колона мотоциклістів зупиниться на Поштовій площі Ужгорода 18 липня близько 16 години для символічного потискання рук з представниками міської громади, зустрічі з міським головою та прес-конференції.

Гасло акції “БайкКрай” – «Вирушив у путь – ввічливим будь!». Мета – проїхати 25 обласними центрами України, аби привернути увагу автомобілістів і громадськості до проблем, що існують на дорогах, та закликати до взаємоповаги між автомобілістами і учасниками дорожнього руху, котрі пересуваються на двохколісному транспорті.

Ініціатори мотопробігу переконані: ця соціальна акція має велике значення для суспільства, адже згідно зі статистикою кожні 16 хвилин в Україні відбувається ДТП, а кожні дві години гине людина. Відтак згаданим мотопробігом учасники хочуть наголосити на шанобливому ставленні учасників дорожнього руху один до одного та дотриманні правил дорожнього руху. Акцію підтримує Департамент ДАІ МВС України.

Загальна відстань, яку учасники здолають під час мотопробігу, перевищує 5 тисяч кілометрів, маршрут розрахований на 10 днів – з 17 до 27 липня. Старт – у Києві, звідки через Житомир, Рівне, Луцьк, Тернопіль і Львів “БайкКрай” приїде в Ужгород, аби з нашого міста вирушити на Буковель. Десятеро учасників мотопробігу закликають байкерів, які підтримують мету акції, з різних регіонів приєднуватися до колони “БайкКрай” на в’їздах у свої міста.

Прес-служба Ужгородської міської ради запрошує ужгородців на зустріч із учасниками мотопробігу “БайкКрай” 18 липня на Поштовій площі, а журналістів – до висвітлення події та участі у прес-конференції. Подробиці акції – у прес-релізі організаторів.

zakarpatpost.net