Закарпаття: У пункті пропуску “Дякове” наш співвітчизник позбувся “Опеля” через контрабанду сигарет

Сьогодні пізньої ночі (12.07.2011) чопські інспектори у пункті пропуску «Дякове», що на українсько-румунському кордоні, попередили спробу вивезення у спрощеному режимі, прихованих від митного контролю сигарет.
У зоні митного контролю 46-річний водій легковика  марки “Oпель Омега” разом з пасажиркою свідомо обрали «зелений коридор», тим самим підтверджуючи, що нічого прихованого, або те, що підлягає декларуванню, не переміщують. Однак, коли митники вивели даний транспортний засіб для більш детальної перевірки, обоє українців попросили надати їм митні декларації для заповнення, в яких зазначили про 220 пачок сигарет марки «VICEROY», загальною вартістю 1540 грн. На прохання інспекторів пред’явити сигарети, заздалегідь приховані в автомобілі, водій показав на  спинку заднього сидіння, потім у передній панелі приладів (місце для подушки безпеки та повітряного забірнику). Доступ до сигарет став можливий після демонтажу кришки подушки безпеки, часткового демонтажу обшивки сидінь та демонтажу захисної кришки фільтру салону. Тютюнові вироби вітчизняного виробництва громадяни України визнали своєю власністю, проте письмове пояснення відмовились надати.
Тож, порушивши встановлений порядок проходження митного контролю в спрощеному режимі та  вчинивши дії, спрямовані на переміщення товарів через кордон України з приховуванням від митного контролю, згідно ст.ст.339 та 352 Митного кодексу України, складено протокол про порушення митних правил. Приховані сигарети та іномарка, що використовувалася для переміщення прихованого товару, вилучено до рішення суду.
Довідково: Відповідно до п.1 ст.251 Митного кодексу України – не допускається вивезення громадянами за межі митної території України незалежно від загальної вартості товарів, щодо яких відповідно до законодавства України застосовується заходи тарифного та нетарифного регулювання. Відповідно до ст.15 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» експорт тютюнових виробів може здійснюватись за наявності ліцензії.

Прес-служба Чопської митниці