Закарпаття: За I півріччя в суди скеровано 12 банківських справ

Від початку року прокуратура Закарпатської області скерувала до суду 12 кримінальних справ у банківській сфері. 10 з них стосуються банківських працівників. Сума збитків внаслідок неправомірної діяльності – 1 млн 674 тис. грн.

Про це повідомив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Закарпатської області Ілля Ільчук.

У направлених до суду кримінальних справах встановлено збитків на загальну суму понад 1 млн 674 тис. грн, з яких під час досудового слідства відшкодовано 597 тис. грн, накладено арешт на майно на суму 1 млн 408 тис. грн та заявлено позови на суму 61 тис. грн, повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

До прикладу, прокуратура міста Мукачева скерувала до суду кримінальну справу за обвинуваченням начальника відділу продажу роздрібних продуктів одного з банків Мукачева за ч. 2 ст.364 КК України, який, зловживаючи своїм службовим становищем, при наданні кредиту використав фіктивний договір застави будинку, чим завдав збитків банку в сумі 165 тис. грн. В ході досудового слідства було відшкодовано 136 тис. грн.

zaxid.net