Регіонал Стоян планує відпочити на закарпатському курорті за 5-7 тисяч гривень

Депутати розповіли, скільки витратять на літній відпочинок

Народні депутати розповіли ТСН.ua, де вони планують відпочивати цього літа та скільки збираються витратити на відпустку. Стандартно більшість опитаних запевняють, що нікуди не виїжджатимуть з України, у той же час зізнаються, що вітчизняні курорти обійдуться їм навіть дорожче, ніж закордонні.

Парламентська сесія вже закрилася, цей тиждень депутати ще мають працювати у комітетах, та подумки всі вони вже на відпочинку. Звісно, окрім бютівців, яким через судову тяганину їхньої лідерки не світить цього літа відпустка. Хіба що хтось насмілиться поставити власні інтереси вище партійних…

Депутатам з інших фракцій пощастило більше – вони вже пакують валізи.

Так, “нашоукраїнка” Ксенія Ляпіна розповіла нам, що разом з родиною поїде у один з пансіонатів “загального користування” в Криму. За її словами, відпочинок обійдеться їй недешево.

“Напевно кілька тисяч доларів витрачу. На жаль, Крим у нас дорожчає і дорожчає”, – зітхає депутатка.

За її словами, у Туреччину чи у Єгипет, можливо, було б дешевше поїхати, утім туди вона не хоче з інших міркувань: у Туреччині для неї занадто спекотно у цю пору, а в Єгипті – ще ризиковано.

Колега Ксенії Ляпіної – Роман Зварич вже кілька років поспіль полюбляє “просвітницький” відпочинок зі своїм сином. Як розповів нардеп, він вже кілька років відвідує мсця великих битв. І якщо минулі роки він досліджував ці місця за кордоном, то цього річ вирішив звернути увагу на тутешні битви.

“Мене засоромив мій син, який змусив мене усвідомити, що про українські битви я знаю менше, ніж про закордонні. Тож, маршрут буде таким: Київ – Конотоп (там відбулася найпотужніша битва, про яку забороняли писати у Радянському Союзі). Потім – Жовті Воді. Далі – Корсунь і Берестечко”, – розповів депутат.

Подорож пан Зварич із сином здійснять на авто, а ночувати планують у наметах, тому затрати на таку відпустку будуть мінімальними, зазначає нардеп.

Ще один прихильник наметового відпочинку – позафракційний депутат Тарас Чорновіл. Він також любить подорожувати машиною, щоправда, на відміну від своїх колег, поїде за межі України і витратить до двох тисяч євро.

Розпочне свою подорож Чорновіл з дружиною і дітьми з Німеччини. Там він планує “відмокнути” у термальних водах, поки діти побавляться у Аквапарку. Потім на кілька днів зупиниться у Швейцарії.

Після цього Чорновіл планував поїхати на крайній захід, на атлантичне побережжя, але через брак часу скоротив маршрут, обмежившись центральною Іспанією.

“Обов’язково привезу 50—60 літрів іспанського вина, тому у мене буде як завжди особливо відвідуваний кабінет. Я нарешті купив верхній багажник. За кордоном все набагато дешевше, ніж у нас – одяг, продукти, взуття”, – розповів парламентар.

Та на відміну від кемпінгового відпочинку Зварича, у Чорновіла все буде набагато комфортабельніше і, як він сам каже, “по-європейськи”. Палатку він буде розбивати у спеціально устаткованих для цього місцях, де до неї можна під’єднати електрику, аби мати змогу готувати на електроплиті, кип’ятити чайник та дивитися телевізор.

Регіонал Олександр Стоян планує відпочити дуже скромно: на закарпатський курорт він разом з дружиною витратить лише 5-7 тисяч гривень за 18-денну путівку.

– Я люблю попити десь водичку. Тож поїду до Сваляви. Там не високий рівень комфорту, але я з усіма спілкуюся, їм у звичайній їдальні. Єдине, що кажуть: коли приїжджає Стоян, то краще готують.

Санаторно-курортному відпочинку надає перевагу і колега Стояна – Ярослав Сухий. Він з дружиною відвідає моршинський санаторій, який, щоправда, обійдеться йому втричі дорожче, ніж Стояну.

– Торік за моршинський санаторій заплатив 18 тисяч грн., цьогоріч маю заплатити 30 тисяч гривень. Але мені, як народному депутату, полагається знижка, тож, коли приїду, покажу “корєшок” і мені повернуть десь 30% від вартості путівки, – похвалився він.

На питання, чи вкладеться він у зарплату, Сухий відповів, що його зарплата складає 14 тисяч гривень, стільки ж – відпускні. Тож, на відпочинок грошей “в обріз”.

tsn.ua