Закарпаття: З наступного року фестиваль «Селиська співанка» стане обласним

Фестиваль „Селиська Співанка” прописався у селі Нижнє Селище Хустського району і проходить на свято Петра й Павла, 12 липня. Цього року фест організований спільними зусиллями Нижньоселиської сільської ради, районної влади, численних спонсорів, а також за підтримки самих жителів, про що й розповів сільський голова Іван Шоля. Загалом, за словами сільського голови, цьогоріч на фестиваль прийшло майже 7 тисяч гостей. Завітали на співанку й представники обласної влади – голова облради Іван Балога та заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик.

Офіційне відкриття фестивалю відбулося о 16-тій годині, однак народні гуляння у Нижньому Селищі розпочалися ще у першій половині дня. Зокрема, відбулися змагання з футболу, волейболу, легкої атлетики.

На фестивалі організатори встановили чотири сцени: одну для дітей, решту ж – для музичних колективів. Відкривали фестиваль відомі і улюблені у всій Європі господарі свята – Гудаки Village Band. На їх запрошення долучилися троїсті музики Мараморощини. Також серед музичних колективів, що виступили на сцені – гурт «Рокаш», Юркеш та інші.

Окрім виступів творчих колективів на фестивалі також розігрували призи – кроля, вівцю, курок, гусей, плетені меблі, плазмовий телевізор та газонокосарку.

Під час офіційного відкриття, вітаючи гостей та організаторів, голова обласної ради Іван Балога зауважив, що особисто клопотатиме, аби “Селиська Співанка” отримала статусу обласного фестивалю  і фінансувалася з обласного бюджету.

«Обласна влада всіляко підтримуватиме подібні заходи. Тут зустрічаються друзі, такі заходи популяризують наші народні традиції, і в першу чергу – народні пісні. Фестиваль об’єднує громаду. Відрадно що до організації співанки долучилися ряд депутатів обласної ради, і в першу чергу голова Хустської райради Василь Губаль. Можна констатувати:  «Селиська співанка» «виросла зі своїх штанів» і небезпідставно претендує на статус обласного», – констатував Іван Іванович.

Також Іван Балога запевнив, що в найближчий час будуть внесені зміни до відповідної обласної програми, буде визначено перелік фестивалів,  яким буде надаватися підтримка в тому числі й фінансова з обласного бюджету.

Прес-служба облради