Міжнародна асоціація “Тиса” інвестуватиме в економіку Закарпаття

В Ужгороді підписано договір щодо формування міжнародної асоціації кластерів «Тиса». Від української сторони договір підписав Валерій Грищенко, директор комунального підприємства «Агенство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської облради,  від організації-засновника – Бейло Беркеш, директор міжнародної асоціації кластерів «Тиса».

Цього ж дня відбулася зустріч представників асоціації з головою обласної ради Іваном Балогою. Йшлося про залученні інвестицій в економіку краю. Бейло Беркеш поінформував, що віднині міжнародну асоціацію формують вже п’ять країн – Угорщина, Румунія, Словаччина, Сербія та Україна. Сторони декларують співпрацю у сферах  відновлювальної енергетики, захисту навколишнього середовища.

-Закарпаття для співпраці обрано не випадково, адже саме у вашому краї бере початок ріка Тиса. Міжнародна організація ставить за мету покращення якості води в річці, яка протікає територією країн-учасниць асоціації. Водночас маємо можливість залучати інвестицій з єврофондів на впровадження відновлювальної енергетики, – відзначив Бейло Беркеш.

Також він повідомив, що міжнародна асоціація готова запропонувати Закарпаттю надсучасні технології для очищення води та утилізації сміття. Серед інших планів – асоціація планує звести в області виставкову залу, де будуть представлені технології провідних європейських корпорацій та навчальний центр з впровадження на Закарпатті біотехнологій, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі облради.

Голова обласної ради Іван Балога запевнив інвесторів, що Закарпатська область стане для асоціації надійним партнером.

– Проекти, що пропонуються для реалізації актуальні та вкрай необхідні для нашої області. Залучення інвестицій в сферу екології, відкриття навчального центру – це реальні кроки, що свідчать про інтерес до нашого краю зі сторони європейських країн, – констатував Іван Балога.

zakarpatpost.net