Ужгородський архімандрит став членом Експертної Ради Міжрегіонального гуманітарного наукового комітету (МГНК) РФ

11 липня ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина професора, архімандрита Віктора (Бедь) уведено до складу Експертної ради Міжрегіонального гуманітарного наукового комітету (МГНК) Російської Федерації з присвоєнням кваліфікаційної категорії – ведучий науковий експерт.

Також президія МГНК прийняла рішення про наукову співпрацю з духовно-навчально-науковим комплексом Української Православної Церкви та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України: «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет імені Августина Волошина».

Міжрегіональний гуманітарний науковий комітет – творчий союз діячів науки і культури Російської Федерації і створений з метою об’єднання діячів науки, культури та освіти, експертів інших областей знань, громадських діячів для здійснення наукової, освітньої, дослідницької, культурної, соціальної та іншої гуманітарної діяльності.

Комітет має юридичний статус недержавного, некомерційного партнерства діячів науки і культури Російської Федерації.

МГНК працює над вирішенням поставлених перед ним завдань, залучаючи провідних російських та зарубіжних діячів науки і культури, а також керівників недержавних та державних структур і організацій до відкритого і прямого діалогу, мета якого — визначити практичні шляхи розвитку російського суспільства і держави, її науки і культури.

Комітет організовує експертні дискусії та конференції, здійснює незалежну дослідницьку діяльність із залученням провідних фахівців, а також дає можливість для відкритого обміну ідеями та думками.

Міжрегіональний гуманітарний науковий комітет не є прихильником вузьких ідеологічних принципів і твердо налаштований на всебічний, рівноправний і чесний діалог про майбутнє Росії. Комітет не займається політичною діяльністю та пропагандою того чи іншого віросповідання.

Діяльність Комітету грунтується на принципах добровільності, рівноправності, самоврядування і законності. Діяльність Комітету є гласною, а інформація про установчі та програмні документи — загальнодоступною.

У рамках науково-дослідної діяльності за результатами експертних обговорень формулюються практичні рішення та рекомендації, готуються аналітичні та інформаційні матеріали, адресовані російській громадськості.

Комітет розглядає науку і культуру як національне надбання, що визначає майбутнє Росії і вважає підтримку науки та культури своїм пріоритетним завданням.

Науковими співробітниками Комітету, членами Вченої та Експертних рад обираються особи, що мають вищі кваліфікаційні категорії, визнані Вищою атестаційною комісією Російської Федерації та науковці закордонних держав, відповідної кваліфікації.

Членство в Комітеті являється показником високого наукового професіоналізму і авторитету в відповідній області наукової та культурної діяльності, знаком суспільного визнання.

Комітет створений Установчими зборами 5 січня 2009 року на базі ряду суспільних наукових організацій і установ Російської Федерації.

Прес-служба УУБА – КаУ

karpatnews.in.ua