Закарпаття: Мукачівський злодій крав телефонний кабель

Крадіжками чорних та кольорових металів нині нікого не здивуєш. Злодії тягнуть все, що можна здати на металобрухт. Скажімо, телефонний дріт, який містить мідь. Зловмисникам байдуже, що люди не зможуть зателефонувати на «швидку», викликати лікаря для дитини тощо. Заробітки від таких крадіжок мізерні, а завдані збитки—величезні. Аби відновити пошкоджену телефонну лінію, потрібні значні кошти та затрати часу.

З крадіями бореться міліція. Так, мукачівські розшуковики нещодавно затримали 34-річного місцевого жителя. Цей смаглявий чолов’яга вже має за плечима судимість, але за розум не взявся. Тривалий час Іван крав на різних вулицях Мукачева телефонний дріт, каналізаційні люки та інші металеві речі. Дріт потім переплавляв, а одержану мідь здавав за копійки на підпільні пункти прийому металобрухту.

Наразі затриманому зловмиснику доведено 7 епізодів крадіжок, повідомляє старший оперуповноважений управління карного розшуку УМВС капітан міліції Олександр Шаранич. Але скільки їх було насправді, має зясувати слідство. Водночас міліція звертається до громадян з проханням повідомляти про всі факти крадіжок металобрухту, зокрема й телефонного проводу. Якщо ви бачите на вулиці, біля свого будинку, в підвалі чи у підїзді підозрілих людей, які монтують телефонний кабель, відразу повідомте про них на 102. Вчасне прибуття міліцейського наряду та затримання зловмисників  дасть змогу запобігти значним матеріальним збиткам, заподіяним крадіжкою, та забезпечить збереження надійного телефонного зв’язку.

Володимир ПАВЛЮХ, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області