На Закарпатті відкриють консультативний центр для батьків і дітей

Консультативні центри для батьків або осіб, які їх замінюють, і дітей, які виховуються в умовах сім’ї, створять по всій Україні. Про це йдеться в наказі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту № 714 від 30-го червня 2011-го року.

Основним завданням консультаційних центрів є надання психолого-педагогічної допомоги батькам та підтримка різнобічного розвитку дітей віком від двох місяців до шести-семи років, які виховуються в умовах сім’ї.

Згідно з документами, консультаційні центри організовуватимуться при навчальних закладах, що реалізують освітні програми дошкільного виховання, та при районних методичних кабінетах. Окрім надання консультативних послуг, працівники центру опікуватимуться організацією ігрової діяльності та організацією харчування дітей вдома, створенням умов для за загартування і оздоровлення, а також соціальним захистом дітей.

Із повним текстом наказу МОНмолодьспрорту «Про затвердження Примірного положення про консультативний центр для батьків або осіб, які їх замінюють і дітей, які виховуються в умовах сім’ї»  № 714 від 30-го червня 2011-го року можна ознайомитися у розділі «Нормативна база».

«Світ освіт»

karpatnews.in.ua