Закарпаття: Владика Мілан Шашік просить владу прискорити роботу з перенесення бібліотеки УжНУ

Про це йшлося під час робочої наради в приміщенні бібліотеки УжНУ на «Кремлівці», де нині йде облаштування єпископської резиденції Мукачівської греко-католицької єпархії. В нараді взяли участь владика Мілан Шашік, голова обласної ради Іван Балога та ректор УжНУ, депутат обласної ради Микола Вегеш.Нагадаємо, що греко-католицька церква претендувала на повернення своєї історичної єпископської резиденції, в якій більше півстоліття діяла бібліотека УжНУ. У 2008 році на “БАМі”, де знаходиться головний корпус університету, розпочалося будівництво нової бібліотеки, яку урочисто відкрили восени минулого року. Водночас на «Кремлівці» почали облаштовувати єпископську резиденцію. Втім, на сьогоднішній день не всі фонди університетської бібліотеки перенесено, частина приміщень й досі використовується університетом.

Під час робочої наради владика Мілан Шашік звернувся до ректора університету Миколи Вегеша, з проханням прискорити роботу з перенесення наукової бібліотеки Ужгородського національного університету. В свою чергу голова обласної ради Івана Балога ініціював розробити орієнтовний план цих робіт. Так, насамперед заплановано перенести в нову бібліотеку фонди відділу Карпатознавства. Також буде вивільнено ряд приміщень, де облаштують навчальний центр з церковними класами для підростаючого покоління. Окрім цього, університет планує повернути господарські приміщення, де до 40-вих років минулого століття були розташовані єпархіальна їдальня та кухня.

У підсумку наради владика Мілан Шашік та ректор УжНУ Микола Вегеш домовились про координацію дій з виконання цього плану, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі обласної ради.

zakarpatpost.net