Закарпаття: 800 квадратних метрів терас в Ужгороді – незаконні

Окрім договорів оренди, перевіряли і те, чи оформлені працівники.Протягом лише четверга і п’ятниці минулого тижня муніципальна поліція склала двадцять адміністративних протоколів стосовно бездозвільних терас. Перевірки, ініційовані міською владою, показали, що близько 800 квадратних метрів терас підприємці розгорнули без жодних на це підстав – самовільно, не сплачуючи в бюджет за оренду міської землі.

До речі, серед порушників – власники доволі відомих у місті закладів. Та навіть популярні тераси не приносили в бюджет ані копійки – їх власники не потрудилися укласти відповідні договори оренди, хоч цього вимагає закон. До речі, сесією міськради визначена диференційована плата за оренду місця під тераси – ціна залежить від того, розміщений заклад в центрі, в серединній зоні чи на периферії міста. Правила, котрі діють в місті вже кілька місяців – єдині і прозорі, утім, наразі не всі підприємці готові їх дотримувати та дбати не лише про власний дохід, але й міський бюджет.

Стосовно стихійної торгівлі та неналежно оформлених робітників здійснював рейд відділ торгівлі та захисту прав споживачів управління економіки та підприємництва міської ради. Лише на Проспекті Свободи було складено 5 протоколів – через торгівлю без дозвільних документів, встановлення терас без погоджень та самовільне встановлення спеціального торгового обладнання. Робоча група з виявлення незареєстрованої найманої праці, мета якої – вживати заходи з легалізації працівників, під час 19 перевірок у торгових закладах виявила 10 працівників-“нелегалів”. Стосовно 8 роботодавців, які порушили законодавство України про працю, складені адміністративні протоколи, – інформує міське управління економіки і підприємництва.

Щодо кожного випадку порушень будуть вжиті відповідні санкції. Тим часом міські служби попереджають: перевірки триватимуть, – повідомили zakarpatpost.net  прес-службі міської ради.