Закарпаття: Прокуратура заборонила райраді Берегова слухати угорський гімн

Генпрокуратура визнала незаконним рішення Берегівської райради Закарпаття починати свої засідання з виконання гімну Угорщини. Раніше мешканці Берегова підтримали на референдумі ідею перейменувати своє місто угорською мовою – Берегсаз
Генпрокуратура визнала незаконним рішення Берегівської райради Закарпаття починати свої засідання з виконання не тільки гімну України, але й гімну Угорщини.

“Це рішення є незаконним, оскільки суперечить вимогам ст. 20 Конституції України і ст. 43 закону “Про місцеве самоврядування в Україні”, – йдеться у відповіді прокуратури на депутатське звернення глави НРУ Бориса Тарасюка, повідомила прес-служба Народного руху.

Нагадаємо, 18 червня на засіданні четвертої сесії Берегівської райради VІ скликання депутати вирішили починати свої засідання з виконання державного гімну України та угорського національного гімну.

Закарпатська облорганізація “Свободи” різко засудила це “антиконституційне рішення” і зажадала від президента, Верховної ради, СБУ та Генпрокуратури “відреагувати на антидержавний шабаш”.

20 червня Берегівським міжрайонним прокурором рішення райради було опротестовано. Розгляд протесту буде включено до порядку денного чергової сесії ради.

tsn.ua