Закарпаття: 130-літній ювілей храму відсвяткували у Макарьові на Мукачівщині багатолюдно

Преосвященний владика Мілан з пастирським візитом відвідав парафію села Макарьово Мукачівського району, де того дня відзначали 130-річчя освячення церкви Покрова Пресвятої Діви Марії.Багато дітей та молоді зі співом зустрічали свого єпископа. Перед храмом хлопчик-школяр розповідав про те, як життя його родини тісно пов’язане з церквою. Адже найважливіщі події – хрещення, вінчання, похорони чи свята – відбуваються тут, в церкві. Сюди приходять, коли добре, сюди приходять у часи скрути.

Незважаючи на вік молодого оповідача, слухали і старі і молоді. Потім владику привітав настоятель парафії о. Богдан Лейза, котрий висловив радість усіх присутніх з приводу того, що єпископ прийшов відсвяткувати цей ювілей разом з вірниками села Макарьова і його вихідцями, що з’їхалися на свято.

Цього спекотного дня не всі присутні змогли вміститися до храму, багато людей стояли на подвір’ї. Разом з владикою святкову Архієрейську Службу Божу співслужили вісім священиків, серед яких і ставрофорний протоієрей Іван Іванцанич – улюблений пастир місцевих вірників, котрий протягом довгих років працював у Макарьові аж до виходу на пенсію.

У своєму пастирському слові владика говорив про важливість євангелізації, духовної формації кожного покоління, знову і знову: «Євангелізація завжди зустрічається з труднощами, бо Слово Ісуса можна відкинути, як це сталося в Гедаринському краю. Ворог нашого спасіння постійно намагається обманути, переконати нас, що можемо бути щасливі без Христа… Нам потрібна Церква як спільнота, де формується наша віра, але нам потрібна і церква – будівля, де збирається спільнота вірників, де проголошується Слово, де ми славимо святу Літургію, де зустрічаємося з Христом у Його Слові та у святій Євхаристії».

Після благословіння і многолітствія владика Мілан нагородив подячними листами та архієрейськими грамотами благодійників парафії і тих вірників, котрі найбільше переймаються справами церковної спільноти, повідомляє mgce.uz.ua

На завершення святкування ювілею відбулася панахида за всіх фундаторів, будівничих та священиків, які протягом 130 років працювали у цій церкві. Після мирування вірники радісно розійшлися до своїх домівок.

zakarpatpost.net