Закарпаття: Іршавський хор ветеранів у творчому відрядженні

Цими вихідними народний хор ветеранів війни і праці Іршавського районного будинку культури взяв участь у обласному фестивалі лемківської культури «Лемківська ватра» у селі Кострино на турбазі «Красія» Великоберезнянського району. Лемківська ВеликоБерезнянщина вдруге зібрала гостей у чарівному лемківському селі Кострино – тих, кому не байдужа лемківська культура, – вітала всіх тих, хто прийшов чи приїхав сюди, аби засвідчити свою приналежність до етнічної гілки великої української нації – лемків Карпат.

І тому, сьогодні кожен згадує про те, як колись жили, співали, танцювали. Серед них – українські лемківські діаспоряни зі Словаччини, Польщі, Сербії. Хору ветеранів поталанило взяти участь у концертній програмі фестивалю поряд з художніми колективами Івано-Франківщини, Львівщини, Тернопільщини.

Колектив продемонстрував колоритну програму закарпатських народних пісень в обробці відомих авторів Петра Світлика, П.Милославського,за що отримав подяку за участь від господарів, а від глядачів – бурхливі оплески.