Закарпатська УНП: реклама МТС пропагує культ червоного прапора

Голова  Закарпатської обласної організації Української Народної Партії Іван Габор звернувся до голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення із проханням здійснити експертизу реклами іноземної телекомунікаційної компанії «МТС Україна». «На наш погляд, остання реклама МТС пропагує культ червоного прапора», – зауважив Іван ГАБОР. Окрім цього, він звернувся до Нацради із проханням врегулювати питання  за допомогою  відповідного регуляторного акту на основі рішення Конституційного Суду України № 6-рп/2011 від 16 червня 2011 року.

У зверненні Закарпатської обласної організації Української народної партії наголошується на тому, що «в рекламі «МТС Україна», яка нещодавно вийшла на телеканалах України, більшість часу присвячена відеоряду з розгортанням червоних полотнищ над різними містами України і, в решті-решт – покриття ними мапи нашої держави».

З огляду на те, що ця реклама вийшла на телеекрани після скандалу зі святкуванням Дня перемоги у Львові і з провокаціями на тему червоного прапора, Закарпатська УНП вважає її частиною інформаційної кампанії сусідньої держави, оскільки, «МТС Україна» є 100% дочірньою компанією ВАТ «Мобільні ТелеСистеми» (МТС) оператора мобільного зв’язку в Росії. Вони переконані, що реклама покликана «привчити» українську громаду до думки, що використання прапору неіснуючої держави поряд з Державним Прапором є нормою.

Тому, в УНП переконані, що зазначений рекламний ролик не підпадає під класичне визначення ані комерційної, ані соціальної, ані іміджевої реклами.

zakarpatpost.net