У Чинадієві на 87-му році життя помер учасник Карпатської Січі Михайло Петричко

Учора в Чинадієві, що на Мукачівщині, після тривалої хвороби, спричиненої інсультом, на 87-му році життя помер Михайло Петричко – ветеран національно-визвольних змагань, учасник Карпатської Січі, довголітній член ОУН.

У свої 87 Михайло Петрович не переставав інтелектуально працювати та вдосконалюватися, вивчав іноземні мови та планував писати книгу спогадів. Не судилося…

Похорони Михайла Петричка відбудуться в Чинадієві, у п’ятницю пообіді.

Закарпаття онлайн приєднується до співчуттів. що лунають сьогодні на адресу рідних і близьких покійного.

Михайло Петричко народився у селі Чинадієві Мукачівського району Закарпатської області. В 16 років вступив до лав ОУН. Разом з десятками членів ОУН засуджений за антидержавний заколот проти хортистської Угорщини та поміщений у концтабір “Ковнер-каштель” у Мукачеві. Серед ув’язнених цього табору – майбутній владика УГКЦ Іван Маргітич.

Вдруге за приналежність до ОУН Михайло Петричко був засуджений радянською владою на смерть. Згодом вирок йому замінили на 20 років таборів, 10 з яких він відсидів у концтаборі в Казахстані. Та зламати пана Михайла не вдалося. Після звільнення з табору, налагоджує підпільну антирадянську діяльність: розповсюджував журнал “Воля і Батьківщина”, мав відношення до діяльності підпільної організації “Український Національний Фронт”, заснованої Зеновієм Красівським.

zakarpattya.net.ua