Закарпаття: На митному посту “Ужгород” у вантажівці з мисливськими патронами знайшли ящик сигарет

Намагання наших співвітчизників отримати максимальні прибутки за кордоном з перепродажу прихованих від митного контролю сигарет, обертається для них втратою не лише контрабандного товару, а й засобів для їх переміщення.

Так, нещодавно на митному посту «Ужгород» чопські інспектори за допомогою ендоскопа виявили у вантажному напівпричепі заздалегідь прихований у днищі ящик сигарет.

При виїзді з України 54-річний водій вантажівки під час митного контролю пред’явив товаросупровідні документи на переміщуваний товар «патрони мисливські» та чесно переконував митників, що всі предмети, які підлягають декларуванню – внесені ним до декларації, і нічого прихованого він не переміщує.

Втім, коли інспектори застосували технічний засіб для виявлення прихованих предметів у конструктивних порожнинах автотранспорту, то з’ясувалось, що кмітливий перевізник «нашпигував» передню частину напівпричепа, між підлогою та рамою, 490 пачками тютюнових виробів. Доступ до сигарет став можливий після вивантаження двох піддонів з вантажем та зняття частини підлоги напівпричепу (фанерний лист 150х150см прикривав конструктивну порожнину, в якій знаходились сигарети).

Відтак, за намагання перемістити через кордон України приховані від митного контролю сигарети, використавши при цьому спеціально виготовлений тайник,  громадянин України втратив і напівпричіп, і цигарки, які вилучені на склад митниці., повідомили zakarpatpost.net у прес-службі Чопської митниці.

zakarpatpost.net