Керівництво краю подарувало закарпатським випускникам пам’ятні годинники

У п’ятницю, 22 липня, кращих випускників Закарпаття привітали голова обласної ради Іван Балога та голова облдержадміністрації Олександр Ледида. На захід запросили 13 юнаків та дівчат – випускників шкіл, які отримали по 200 балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань. Участь в заході взяли й ректори провідних закарпатських вишів, батьки та педагоги випускників.У 2011-тому за результатами тестування тринадцять учнів закарпатських шкіл отримали 200 балів з різних предметів: 5 – з історії України, по 3 – з математики і української мови та літератури, по одному – з біології та географії. Із тринадцяти кращих випускників – 2011 – четверо закінчили навчальні заклади Ужгорода, двоє – Мукачева, по одному випускнику – із Перечина, Хуста, Берегова, Іршави, Волівця, Білок Іршавського району та Буштина Тячівського району.

Вітаючи випускників з такими досягненнями голова обласної ради Іван Балога відзначив, що вони досягли максимальних успіхів на рівні школи. Та побажав молодим людям, що стоять на порозі самостійного життя, здоров’я, впевненості в своїх силах.

– Ви – честь для Закарпаття. Своїми успіхами популяризуєте рідний край. Чим більше буде таких випускників, тим впевненішим буде майбутнє країни, – звернувся до майбутніх студентів Іван Балога. – Закарпатські діти традиційно показують прекрасні результати під час тестування. Це також й свідчення високого рівня знань, що дає наша школа.

Бажаючи абітурієнтам успішного вступу у вищих навчальних закладах, Олександр Ледида висловив упевненість, що юні закарпатці стануть у майбутньому висококваліфікованими фахівцями.

– Ваш успіх – це перший успіх у дорослому житті. Це також заслуга й ваших педагогів та батьків. Сьогодні у залі присутні ректори провідних закарпатських вузів, які безперечно хочуть бачити вас своїми студентами. Будемо раді, якщо ви надасте перевагу нашим навчальним закладам і продовжите навчання на Закарпатті, – зауважив Олександр Ледида.

Від імені кращих випускників-2011 до присутніх звернувся випускник Ужгородської ЗОШ №6 Микита Ларіонов.

– Ця зустріч для нас закарбується на все життя. Хочу подякувати вчителям та батькам, адже наш успіх – це і їх успіх. Бажаю своїм ровесникам успіхів та натхнення і бажання досягати в житті лише найвищих вершин.

Наприкінці зустрічі керівництво області вручили майбутнім студентам вітальні адреси і подарунки – ручки «Parker» та годинники «Romanson».

Довідково: На Закарпатті було створено 24 пунктів тестування. Для складання тестів зареєструвалося 7806 осіб. Для 1305-ти абітурієнтів тести було перекладені на угорську мову, для 98-ми – на російську, для 83-ьох – на румунську. Троє випускників під час тестування користувалися послугами сурдоперекладачів. Організацію та проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань забезпечували майже 5 тисяч медпрацівників.

http://www.mukachevo.net/