Ужгородська міська рада планує закупити обладнання для пожежників

Саме про це йшлося під час робочої зустрічі українських та польських рятувальників, яка відбулася 19 липня в Ужгороді на базі управління МНС України в Закарпатській області.

В рамках програми транскордонного співробітництва України-Польща-Білорусія 2007-2013 Ужгородською міською радою (Україна) та міським урядом м. Кросно (Польща) досягнуто згоди по підготовці спільного проекту, вартість якого складає три мільйони євро. За рахунок цих коштів планується закупити пожежну техніку та обладнання для місцевих рятувальників.

Як повідомила представник Ужгородської міської ради Ольга Травіна, за попередніми домовленостями українська сторона претендує на суму близько півтора мільйона євро. Ужгородська міська рада придбає пожежну автодрабину висотою 50 метрів, пожежну автоцистерну з об’ємом води близько 10 тонн та спорядження для рятувальників.

У свою чергу заступник начальника закарпатських рятувальників Володимир Бодак наголосив на актуальності даного питання, адже збереження життя і здоров’я людей є пріоритетним напрямком діяльності пожежно-рятувальної служби. На даний час в обласному центрі Закарпаття відсутня техніка, за допомогою якої можна проводити рятувальні роботи в житлових будинках на висоті вище за восьмий поверх. А пожежна автоцистерна дасть можливість забезпечити безперебійну подачу вогнегасячих речовин в осередок вогняного лиха.

У ході зустрічі сторони також обмінялися досвідом роботи з ліквідації різного роду надзвичайних ситуацій та домовилися про створення робочої групи по реалізації даного проекту.

http://www.mukachevo.net/