Закарпатське КРУ у першому півріччі одержало 31 звернення громадян

КРУ в Закарпатській області постійно проводить роботу з удосконалення та підвищення ефективності фінансового контролю, забезпеченню конституційного права громадян на звернення та належний їх розгляд. Організація роботи щодо розгляду звернень та особистого прийому громадян здійснюється згідно вимог ст.40 Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 19.03.1997 року № 241 «Про заходи щодо забезпечення конституційних прав громадян на звернення».

З метою підвищення правової освіти населення, сприяння подолання правового нігілізму в суспільстві та надання безоплатної правової допомоги малозабезпеченим верствам населення з питань реалізації і захисту прав людини  в управлінні здійснюється прийом громадян згідно затвердженого графіку, який розміщений на веб-сайті управління. 

З метою фіксації повідомлень громадян (в тому числі й анонімних) про порушення законодавства з фінансових питань на підконтрольних підприємствах, установах і організаціях та врахування їх при планувані і проведенні ревізій ( перевірок ) в обласному управлінні та контрольно-ревізійних відділах в районах та містах запроваджено «телефон довіри»,  номери яких доведено до відома громадськості через засоби масової інформації. Номер «телефону довіри» контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області – (0312) 61-76-96.

Незважаючи на те, що відповідно до вимог статті 8  Закону України «Про звернення громадян» анонімні звернення громадян не розглядаються, наведені в них дані  про порушення фінансового законодавства в основному  враховуються в межах компетенції органів ДКРС при проведенні  планових ревізій  та перевірок на підконтрольних об’єктах.

Протягом першого півріччя 2011 року до   КРУ в Закарпатській області  надійшло 31 звернення громадян. В межах компетенції розглянуто 24 звернення, з них в порядку особистого прийому – 9 звернень.

Із загальної кількості звернень що надійшли до управління  в 7 зверненнях містились  прохання щодо  проведення контрольних заходів в частині: щодо правильності  нарахування заробітної плати, правильності ведення бухгалтерського  обліку, правильності нарахування та виплати грошової допомоги тощо. За  результатами розгляду вказаних звернень було прийнято рішення про  проведення 4 планових ревізій.

Також протягом першого півріччя 2011 року на адресу КРУ в  Закарпатській області надійшли 3 анонімних звернення, які будуть враховані в межах компетенції органів ДКРС при проведенні контрольних заходів.

Крім того, надійшло 11  звернень з питань роз’яснення  законодавства та звернень з інших питань.

Світлана ГОЛІНКА,
начальник відділу правової роботи
КРУ в Закарпатській області