Емі Вайнхаус знайдена мертвою

У віці 27 років померла скандальна співачка Емі Вайнхаус, визнана однією з провідних британських виконавиць 2000-х років.Знаменита британська співачка Емі Вайнхаус була знайдена мертвою у своїй квартирі на півночі Лондона.
Емі Вайнхаус було 27 років. Як повідомили представники поліції, їх викликали до будинку Вайнхаус лікарі з бригади швидкої допомоги. Після прибуття вони констатували смерть дівчини.

Причини смерті виконавиці встановлюються. Відомо, що співачка тривалий час страждала від алкогольної та наркотичної залежності і неодноразово проходила курс лікування у спеціалізованих клініках.

Емі Джейд Вайнхаус була однією з найуспішніших британських виконавиць 2000-х років. Вона отримала п’ять премій “Греммі”, серед них – винагороди за найкращу пісню року, дебют і найкращий поп-альбом (Back To Black).

У червні після чергового курсу лікування Вайнхаус мала повернутися на сцену – було заплановано турне європейськими країнами. Однак під час першого ж концерту в Сербії вона з’явилася на сцені нетверезою і так і не спромоглася як слід виступити. Її освистали, а преса назвала концерт “найгіршим в історії Бєлграда”.

Після цього менеджери співачки ухвалили рішення про скасування двох наступних шоу, а потім і всього турне. Причиною було названо “неможливість виступати на гідному рівні”.

Емі Вайнхаус народилася 14 вересня 1983 року в Англії. Її предки були єврейськими емігрантами з Росії, батько працював таксистом, мати – фармацевтом.

У 12 років Емі вступила до Театральної школи Sylvia Young Theatre School, але через два роки була відрахована за незадовільну поведінку і зовнішній вигляд.

Свою першу пісню Емі написала в 14 років. За допомогою свого бойфренда, співака Тайлера Джеймса, вона уклала контракт з рекорд-лейблом EMI, і 20 жовтня 2003 року вийшов її дебютний альбом Frank”.

Майже всі композиції були написані самою Емі або в співавторстві. Альбом увійшов до списку фіналістів Mercury Prize і став платиновим.

За ним в 2006 році вийшов альбом Back to Black – у Британії він став п’ятикратно платиновим, а незабаром був оголошений альбомом-бестселером 2007 року, до того ж першим за популярністю серед користувачів iTunes. За Back to Black Емі отримала п’ять премій “Греммі”.

Емі Вайнхаус була одружена з продюсером Блейком Філдер-Сівіллой, однак їхній шлюб протримався лише два роки. До роботи над наступним альбомом Вайнхаус повернулась в 2010 році. Однак записати його так і не встигла.

tsn.ua