Закарпаття: Спочатку крав, тепер дійшов до “наркоти”

Ще один житель Мукачівщини цими днями «засвітився» у кримінальній хроніці. 33-річний Владислав зі села села Давидково уже притягався до криміналу, навіть «мотав» строк за скоєння крадіжок. Тепер мешкає у селі на обійсті батьків з дружиною та двома дітьми. Нещодавно за підозрою у скоєнні чергової крадіжки з ордером на обшук сюди навідалися співробітники управління карного розшуку та працівники мукачівської міліції.

Кримінальний «улов» в оперативників вийшов досить оригінальний: тут виявили сім поліетиленових пакетів з порошкоподібною речовиною загальною масою близько 100 грамів, подібною на первітин. Властивості цієї речовини тепер вивчають співробітники науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. Ще на цьому обійсті знайшли телескопічний кийок. А на городі буяли 12 рослин конопель.

Також стражі порядку виявили пакет з насінням цієї рослини та банку з розчином марганцю. Саме такий хімікат, стверджують спеціалісти, застосовується наркоманами при виготовленні наркопродуктів. З якою метою чоловік зберігав все це «добро» на своєму обійсті, тепер з’ясовується. Хоча вже відомо, що відповідальність за вирощування конопель взяла на себе мати одного з членів подружжя, яка ніби використовує ці рослини для лікування хвороб ніг. Усі подробиці цієї справи повинно встановити слідство, – повідомляє в.о. начальника карного розшуку Мукачівського райвідділу УМВС Василь Тромпак.

Михайло ПИСКАЧ, ВЗГ УМВС області