Мер Ужгорода обурений тим, що депутати займаються політикою та виконанням політичних домовленостей

Ужгородська міська рада провела чергове пленарне засідання. Утім, міський голова не задоволений перебігом сесії, кажучи, що депутатський корпус прагне займатися політикою, а не міським господарством.

 Серед чималого переліку питань порядку денного йшлося про зміни до бюджету (депутати затвердили перенаправлення коштів для ремонту вулиць, капремонт ліфтів і покрівель житлових будинків), благоустрою та кілька ключових майнових питань. Зокрема, проект рішення, в якому йшлося про те, аби звернутися з пропозицією до Закарпатської обласної ради про передачу у спільну власність області і міста спортивний комплекс стадіон “Спартак”.

Однак, депутати фракції Партії Регіонів вирішили передати стадіон у комунальну власність області, себто, повністю віддати комплекс з власності громади. Як акцентує міський голова Віктор Погорєлов, це рішення має ознаки такого, що суперечить інтересам Ужгорода й ужгородців.Про відповідальність депутатів перед громадою мер наголошує і щодо рішень стосовно наступного опалювального сезону, які депкорпус не підтримав. Ідеться про рішення щодо організації роботи підприємства, яке мало б працювати над забезпеченням опалення в місті.

А також – про те, що не був підтриманий намір розірвати договори оренди щодо двох ділянок, орендарі яких роками не виконують своїх зобов’язань. Як прокоментував міський голова Віктор Погорєлов, шкода, коли деякі депутати показують себе не як фахівці, не завжди присутні на всіх засіданнях депутатських комісій, не прагнуть розібратися, а під час сесії голосують або випадково, або просто так, як інші.

“Питання, пов’язані з опалювальним сезоном в місті – дуже соціально важливі, на пленарне засідання йшло питання про створення товариства за участю міської влади, котре б опікувалося облаштуванням котелень для садочків і шкіл. Порозуміння не побачив і зняв це питання з сесії. Тепер депутати створять комісію і нехай на новій сесії пропонують – як будуть опалюватися соціальні заклади в місті, як виходити з ситуації, що маємо”.

Як акцентує мер, тема опалення напряму пов’язана із коштами. На сесії затвердили перелік об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації: це вже давно зупинені бойлерні і котельні (перелік буде оприлюднений уповні, як і належить). Також до об’єктів приватизації належить і будівля “Корони” на пл. Театральній 5-7 – як цілісний майновий комплекс, хоч і була пропозиція його розділити.

Мер тлумачить: орендар, який має право викупу цієї будівлі, був вже готовий сплатити 15 мільйонів в бюджет міста, утім, лише за частину майнового комплексу. Це саме ті кошти, які потрібні на будівництво автономних котелень в бюджетних закладах. Віктор Погорєлов зазначає: депутати відповідальні за підготовку до опалювального сезону разом з міським головою. Наразі ж їх не завжди продумані рішення ставлять його під загрозу.

Мер зазначив: прикро, коли замість роботи в інтересах громади депутати на сесії починають займатися політикою та виконанням політичних домовленостей. “Я нагадую депутатам: вони відповідальні перед ужгородцями. Думаю, вони зрозуміють реалії і здоровий глузд переможе”, – каже Віктор Погорєлов.

Відтак на сесії міськради вирішено продовжити “земельний мораторій” – не розглядати питання щодо виділення землі під індивідуальну забудову до наступного року, – міський голова вже мотивував таке рішення тим, що владі слід мати повну картину щодо стану справ із землею у місті.

На сесії проголосували “за” надання дозволу на збір матеріалів погодження місця розташування об’єкту, котрий має стати першим ужгородським аквапарком. Розгляд питання ініціював міський голова, наразі ідеться лише про початок роботи для того, аби в майбутньому можна було оголосити конкурс на його спорудження. Вивчатимуть можливість зведення водно-розважального центру на Слов’янській набережній, близь площі Томенчука, – повідомили “НЕДІЛІ” у прес-служба міської ради.

zakarpatpost.net