Закарпаття: Чопські митники змушені терміново вчити англійську

У Чопській митниці відбувся семінар-навчання за програмою «Англійська мова за професійним спрямуванням». Даний захід передбачений Держмитслужбою з метою забезпечення успішної підготовки до Євро-2012 та реалізації завдань, спрямованих на підвищення рівня професійної та мовної підготовки працівників митних органів.Участь в ньому взяли ті митники, які будуть задіяні у пропуску громадян через державний кордон України, зокрема під час проведення чемпіонату з футболу. Навчання продовжуватиметься за комбінованою формою та  передбачає лекції, самостійні й практичні заняття. Навчатимуть інспекторів викладачі Хмельницького центру підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів.

На сьогодні в Чопській митниці найбільше вільно володіють угорською мовою – 93 працівники, англійською – 21, словацькою – 11, чеською – 3, польською – 2 та по одному митнику – іспанською, німецькою і румунською мовами, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі Чопської митниці.

До речі, крім англійської мови, працівники Чопської митниці згідно з наказом Держмитслужби «Про порядок організації мовної підготовки працівників митної служби України та галузевих кваліфікаційних іспитів з іноземної мови» вивчатимуть й інші мови Євросоюзу, зокрема, французьку, італійську.

Варто зазначити, що мовна підготовка також є однією з основних дисциплін Академії Державної митної служби. Відтак, цьогоріч колектив чопських митників поповнять близько 70 випускників Академії Держмитслужби із відмінними знаннями іноземних мов. Тож можна з впевненістю констатувати, що Чопська митниця достойно зустрічатиме гостей не тільки до Євро-2012, а й туристів, які обрали наш Закарпатський край для відпочинку та ознайомлення з культурною спадщиною України.

zakarpatpost.net