Чопська митниця максимально відкрита для чесних підприємців

Днями в Тячівській райдержадміністрації під головуванням керівника району Михайла Шелевера відбулася спільна нарада керівництва Чопської митниці з представниками суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.  На початку зустрічі Михайло Іванович оголосив звернення місцевих підприємців на адресу голови Закарпатської облдержадміністрації Олександра Ледиди посприяти у вирішенні проблемних питань, що виникають при митному оформленні вантажів з давальницькою сировиною та створення додаткових робочих місць для митників, аби спростити реєстрацію сертифікатів.

У своєму вступному слові заступник начальника митної установи Віктор Жук розповів про основні реформи, які відбуваються в митній системі та надав компетентні відповіді на запитання представників бізнесу. Що стосується змін в процедурах митного оформлення, то всі бажаючі ознайомитись з потрібною інформацією, зможуть її отримувати на офіційному сайті Чопської митниці, який в найближчий час запрацює в інтернет-мережі.

«У рамках Концепції «Обличчям до людей» розроблені та поступово реалізовуються основні завдання з модернізації та ефективності митної служби, направлені на зростання та розвиток національної економіки, добробут людей. А нещодавнє введення в дію електронного декларування та приведення до кінця року Митного кодексу України до європейських вимог і стандартів – гармонізує та полегшить проходження митного контролю, оформлення товарів через кордон, створить комфортні умови для ведення бізнесу, окреслить чесні правила гри при сплаті податків» – наголосив Віктор Андрійович.

Загалом сектором митного оформлення «Тячів» Чопської митниці акредитовано 254 учасників ЗЕД. З них активно працювали впродовж І півріччя 2011 року лише 78 підприємств. За результатами їх діяльності майже 89% складав експорт, та 11% – імпорт. Більша частина експортованої продукції – це пиломатеріали та готовий продукт з давальницької сировини іноземного виробника. Найбільше експортовано до Угорщини (54%) та Італії (25%). За півроку тячівськими підприємствами відправлено за кордон на експорт понад 44 тисячі тонн різної продукції загальною митною вартістю 124 млн.грн.

Що стосується імпортованої продукції, то найбільше переважають машини та механічні пристрої спеціального призначення, вантажні автомобілі, трактори, причепи тощо. При митному оформленні чопськими інспекторами стягнено понад 7 млн.грн. платежів в бюджет держави, повідомила zakarpatpost.net Вікторія Сенгетовська, прес-секретар  Чопської митниці.

zakarpatpost.net/