Закарпаття: Щороку в області сиротами та дітьми без батьківського піклування стають близько 500 маленьких дітлахів

У понеділок, 25 липня, відбулося засідання координаційної  ради у справах дітей при обласній державній адміністрації. Участь у засіданні взяли представники служби у справах дітей, головного управління освіти, Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, правоохоронці.Першим учасники координації розглянули питання роботи щодо профілактики негативних явищ серед дітей і молоді. Як повідомив оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей Андрій Курта, перше півріччя 2011 року відзначилося зниженням рівня злочинності серед неповнолітніх майже на 9%. Зокрема, найпомітніший спад – на Виноградівщині, Берегівщині, Тячівщині та Рахівщині. Як зазначив доповідач, серед неповнолітніх зросла кількість крадіжок особистого майна та викрадень автомобілів.

Натомість, цьогоріч не зафіксовано скоєння умисних вбивств та зґвалтувань, менше грабежів та хуліганств. Вагомим чинником скоєння злочинів є неблагополучне становище сімей, недогляд батьків та неусвідомлення того, що за заподіяну шкоду доведеться відповідати.

– Звичайно соціально-економічне становище – є важливим фактором, що сприяє злочинності серед дітей та молоді, але далеко не єдиним. Ми часто чуємо про важкі злочини, які скоюють діти у цілком благополучних країнах, тому не  варто забувати й інші чинники, які сприяють, тому, що діти обирають злочину стежку, – зазначила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації, Світлана Якімеліна.

Найбільш оптимальні методи покращення ситуації учасники бачать у  посиленні профілактичної роботи з дітьми, які скоїли злочини, виявленні осіб, які втягують їх у злочинну діяльність, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Другим питанням на порядку денному було встановлення опіки та піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Нині в області проживає 2 386 дітей цієї категорії. На жаль, їх кількість зростає. Щороку в області сиротами та дітьми без батьківського піклування стають близько 500 маленьких закарпатців. Тому наразі стоїть питання покращення соціального становища таких дітей за допомогою центрів соціальних служб для молоді.

zakarpatpost.net/

 

 

 

 
Архів новин