Діти угорських поліцейських гостювали в міліції на Закарпатті

Закарпатська міліція, зокрема обласна профспілка атестованих працівників ОВС,  налагодила добрі стосунки зі своїми колегами з сусідньої Угорщини. Відповідно до підписаних договору та угоди про співробітництво, співпрацю та обмін досвідом щороку діти угорських поліцейських відпочивають та оздоровлюються влітку на Закарпатті, а юні закарпатці—в Угорщині. От і тепер наприкінці  червня діти закарпатських міліціонерів відвідали мальовниче угорське озеро Балатон, де добре засмагли й відпочили. Натомість три десятки юних угорців оздоровлюються в дитячо-оздоровчому таборі «Зачарована долина» в с.Осій Іршавського району Закарпатської області. Цими днями закордонні гості побували в мальовничому мукачівському замку «Паланок», завітали вони і до обласного центру. 

В Ужгороді за сприяння керівництва закарпатської міліції (в.о.начальника УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Василь Буковчаник) для юних угорців влаштували цікаву екскурсію. Зокрема, гості відвідали кінологічний центр закарпатської міліції. Кінолог прапорщик міліції Василь Іваничко та його розумна вівчарка Амур продемонстрували прийоми затримання озброєного злочинця. Далі були показові виступи бійців спецпідрозділу міліції «Беркут».

А науковий співробітник експертно-криміналістичного центру при УМВС Роман Дубровський продемонстрував обладнання сучасної  пересувної криміналістичної лабораторії на базі мікроавтобуса «Хюндай». Зокрема, дітям показали справжній  міношукач, індивідуальні засоби захисту експерта (бронежилет та шолом типу «Сфера»), пересувну освітлювальну вежу, а також спеціальну гідрогармату, яка знищує на відстані потужним струменем води знайдені вибухові пристрої.

Дітям також організували екскурсію в музей УМВС України в Закарпатській області, де ознайомилися з історією створення міліції Закарпаття. Юні угорці залишилися задоволеними побаченим і не приховували свого захоплення від спілкування з українськими міліціонерами. Буде про що малечі розказувати вдома.

ВЗГ УМВС України в Закарпатській області