Шеф-кухар Кремля: Мєдвєдєв – це риба, а Путін – м’ясо

У Санкт-Петербурзі ділилися таємницями шеф-кухарі, які готують для глав держав. Головне – стежити за якістю їжі та її калорійністю.

Президент Росії Дмитро Мєдвєдєв дуже любить рибу, а прем’єр Володимир Путін – м’ясо, розповів шеф-кухар Кремля Жером Ріго на зустрічі Асоціації кухарів глав держав “Клуб де шеф де шеф” в Петербурзі.

На зустріч зібралися шеф-кухарі 20 президентів. Утім, не всі вони стали розкривати таємницю улюблених страв свого керівництва.

Як заявив Жером Ріго, “якщо я назву страву, то всюди, куди б не приїхав Дмитро Мєдвєдєв, йому будуть її готувати, і вона йому набридне”.

На запитання, що люблять їсти Путін і Медвєдєв, Ріго відповів: “Як усі люди. Що я можу сказати? Мєдвєдєв дуже любить рибу, а Путін, навпаки, м’ясо. Не можу відповісти конкретно, що він їсть. Просто Мєдвєдєв – це риба, Путін – м’ясо”.

За його словами, у спеку в Кремлі не подають гарячого, з м’ясних страв – карпаччо, а також холодний соус тартар, суп з ягід.

Водночас шеф-кухар президента США Барака Обами Крістена Комерфорд зізналася, що її бос вдень зазвичай їсть щось легке – або курча на грилі, або риба (також на грилі) та салат.

Як зазначив засновник асоціації шеф-кухарів глав держав Жиль Брагар, головне завдання для всіх управляючих “державними кухнями” – стежити за якістю їжі та її калорійністю: президентам і королям не дозволено давати нічого важкого, щоб не зіпсувати фігуру.

tsn.ua