У Львові заборонили відзначати 67-річчя визволення міста від фашистів

Окружний адміністративний суд Львова заборонив відзначати 27 липня річницю приходу у місто Червоної Армії.

 Львівська влада вирішила на допустити повторення конфлікту 9 травня (на фото – святкування Дня перемоги у Львові) Львівський окружний адміністративний суд своїм рішенням заборонив усім політичним і громадським організаціям проводити заходи з нагоди 67-річчя визволення міста від німецьких окупантів.

Із відповідним позовом до суду звернулась Львівська міська рада. Кілька днів тому, за інформацією антифашистського комітету в області, у Львів мали приїхати кілька депутатів Російської Держдуми, щоб вшанувати річницю приходу у місто Червоної Армії.

До міськради звернулись львівські комуністи, дві ветеранські організації та молодіжне об’єднання “Сокіл” з заявками дозволити їм проводити акції на Пагорбі слави і біля Монумента слави.

У понеділок увечері мерія подала позов до Львівського окружного адміністративного суду із проханням заборонити всім політичним і громадським організаціям проводити заходи з нагоди 67-річчя визволення міста від німецьких окупантів, бо це може спричинити конфлікт на кшталт 9 травня і становити загрозу громадській безпеці.

До того ж, усі заявки від політичних і громадських організацій співпадали у часі і місці проведення, а комуністи планували вивісити червоні прапори, інформують у міській раді.

Відтак Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов мерії і заборонив своїм рішенням усім політичним і громадським організаціям відзначати 27 липня річницю приходу у місто Червоної Армії на Пагорбі слави та біля Монумента слави.

Нагадаємо, відзначення Дня перемоги 9 травня у Львові завершилося масовими сутичками.

Проросійські сили та комуністи з Одеси та Криму привезли туди 15-метрову копію червоного прапора, яку урочисту пронесли містом. Зі свого боку, націоналісти провели демонстративне спалення прапору Перемоги. Між прихильниками обох сил виникли зіткнення, внаслідок яких постраждали 17 людей.

Подія викликала широкий громадський резонанс. Держдума Росії закликала українську владу вжити заходів щодо організаторів провокацій у Львові, назвавши це “екстремістськими проявами”.

tsn.ua