Site icon zakarpatpost.net

Закарпаття: Плити мукачівського аеродрому продадуть

У четвер, 28 липня, відбулося чергове засідання сесії Мукачівської міської ради. Депутати розглянули шість питань порядку денного: прийняли рішення про встановлення меж землекористування, оголосили аукціон та затвердили умови продажу майна комунальної власності, виділили кошти на міськводоканал, проаналізували стан переходу міста на автономне опалення. В роботі сесії взяв участь голова обласної ради Іван Балога. Заступник голови постійної депутатської комісії з питань приватизації, роздержавлення та земельних відносин Роман Євстратьєв доповідав про встановлення меж землекористування підприємств та громадян на території міста. Питання, яке було детально обговорено на депутатських комісіях не викликало суперечок в сесійному залі.

Також депутатами прийнято рішення «Про оголошення аукціону та затвердження умов аукціонної продажі майна комунальної власності територіальної громади міста Мукачево». Йдеться про плити мукачівського аеродрому. Як повідомив заступник  Мукачівського міського голови Ігор Радиш, після їх реалізації частина коштів піде на реконструкцію  будинку  культури. Наступне рішення – міська рада затвердила перелік товарів, які дозволено реалізовувати в малих архітектурних формах площею до 6 метрів квадратних, а саме:  тютюнові вироби,  періодичні видання та канцтовари, сувеніри, картки поповнення мобільного зв’язку, суха випічка.

Начальник фінансового управління Наталія Кушнір повідомила про наміри міської влади спрямувати 450 тисяч гривень на підтримку міськводоканалу. За це рішення депутати проголосували одноголосно.

Заступник міського голови Михайло Лабош інформував депутатів про реалізацію програми з переведення населення на індивідуальне опалення. За словами Михайла Михайловича на сьогоднішній день прийнято рішення про виділення для цих потреб 111 малозабезпеченим родинам міста майже 400 тисяч гривень.

Наприкінці сесія до міських депутатів звернувся голова облради Іван Балога, який відзначив: «в місті є порозуміння того, як вирішувати проблеми, про що свідчить й злагоджена та конструктивна робота депутатського корпусу. Приймаються рішення, яких чекає громада: й щодо підтримки комунальних підприємств, переходу на автономне опалення». Щодо прийнятого владою рішення про відмову від громіздкого та затратного центрального опалення, то керівник ради констатував: «це рішення абсолютно виправдане, і ми над цим і надалі активно працюватимемо».

На сьогодні з обласного бюджету виділено більше півтора мільйони гривень Ужгороду та Мукачеву на облаштування індивідуальним опаленням малозабезпечених родин. «Але якщо відверто – цих коштів недостатньо, щоб вирішити проблему остаточно. Тому є домовленість з головою облдержадміністрації Олександром Ледидою: при перерозподілі субвенції з державного бюджету врахувати потреби міст, які реалізують ці проекти. Адже саме співпраця усіх гілок влади області дасть змогу вирішити нагальні проблеми громад»,- резюмував Іван Балога.

Як позитив голова обласної ради й той факт, що завдяки спільним зусиллям депутатського корпусу міськради та облради на баланс міста передали колишній будинок офіцерів. Нагадаємо, що звернення до міноборони, яке було власником об’єкту дало результат: будівля, яка десятиліттями ними не використовувалася у березні передана у власність громади.

«Будівля, в якій свого часу діяла відома за межами краю торгівельна академія, а згодом будинок офіцерів, в останні роки перебувала в занедбаному стані. Військові її не використовували, а віддати у комунальну власність міста не погоджувалися. Нині цю проблему знято з порядку денного. Тепер виключно громаді необхідно вирішувати як в майбутньому використати цей унікальний об’єкт», – відзначив Іван Балога.

Голова обласної ради Іван Балога повідомив, що і надалі планує відвідувати пленарні засідання сесій міських та районних рад, щоби почути про проблеми і перспективи розвитку населених пунктів області.

На завершення Іван Іванович виконав приємну місію: вручив спільну відзнаку облради та обладміністрації «За розвиток регіону» почесному громадянину Мукачева, голові ради Почесних громадян Мукачева, депутату міської ради десяти скликань Євгену Теодоровичу Федіву, якому напередодні виповнилося славних 75 літ. До вітань долучилися й Мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл та депутатський корпус.

Прес-служба облради

 

 

Exit mobile version