Закарпаття: Прокуратура області порушила кримінальну справу проти чергового хабарника

Слідчий в особливо важливих справах прокуратури Закарпатської області порушив кримінальну справу проти начальника інспекції по захисту рослин Виноградівського району за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 366 КК України.

27 липня, вранці, в чергову частину Виноградівського РВ УМВС України в Закарпатській області надійшла заява від жительки Виноградівського району про те, що начальник інспекції по захисту рослин цього району вимагав у останньої хабар в сумі 250 доларів США за видачу посвідчення про проходження спеціальної підготовки, з питань безпечного проведення робіт з пестицидами і агрохімікатами, без фактичного проходження нею такого навчання, з метою подальшого оформлення ліцензії на реалізацію засобів по захисту рослин.

Під час перевірки, слідчий прокуратури Виноградівського району разом з працівниками міліції, виявили та вилучили в службовому кабінеті чиновника  предмет хабара – 250 доларів США. Наразі начальника інспекції затримано, по справі проводиться досудове слідство, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі прокуратури Закарпатської області.