Чоп робить перші кроки до роздільного сортування сміття

Як уже повідомлялося, на початку минулого місяця у Чопі комунальники зробили перший крок до сортування сміття. Для цього по всьому місту було розставлено 20 спеціальних сміттєвих контейнерів для пластику.

Як повідомив заступник міського голови з питань комунального господарства Володимир Хижняк, надалі планується відсортування скла, для якого вже був встановлений перший сміттєвий бак. На запитання, чи буде впроваджено в Чопі повний розподіл сміття, він відповів: “Лише у тому разі, якщо це буде комусь потрібно”. Отже, щоб перейти на європейський рівень сортування та переробки сміття,  Чопу потрібно залучити інвесторів, які цим займуться.

Наразі, є проблеми навіть з заповненням “пластикових” контейнерів. За словами одного із мешканців міста, городяни ще не зовсім готові до нововведення: “Це добре, що поставили такі контейнери. Однак інколи людям просто лінь відділити пластикові пляшки від іншого сміття і вони викидають все разом. Тому до такого треба привчати з дитинства. Сподіваюсь, що відтепер так воно і буде”.

zakarpattya.net.ua