Кабмін закупить продуктів майже на мільярд доларів

Мінагрополітики почало формувати державний запас продовольства вартістю 7 мільярдів гривень.

У 2011 році держава направить на створення запасів продовольства більше 7 мільярдів гривень, заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, перебуваючи з робочою поїздкою в Житомирській області.

Як повідомляє Мінагрополітики України, також значна фінансова підтримка надаватиметься на розвиток молочного скотарства, пише ЛІГАБізнесІнформ.

“Цього року на фінансування Аграрного фонду спрямовані більше 7 мільярдів гривень, з них 2,2 мільярда – зі спецфонду держбюджету, ще близько 5 мільярдів – за рахунок розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). Ці гроші дозволять сформувати потужний державний запас продовольства, який дозволить не лише гарантувати продовольчу безпеку, але й уникнути втручання держави, в першу чергу, в ринок зернових”, – повідомив міністр.

Ще один пріоритетний напрям державної підтримки АПК – розвиток молочного скотарства. “Зараз ми пропонуємо виплачувати сільгосппідприємствам по 5 тисяч гривень за кожну корову продуктивністю більше 4300 літрів”, – проінформував Микола Присяжнюк.

За словами глави Мінарополітики, об’єми споживання молока в Україні зараз складають приблизно 9,6 млн тонн, ще близько 1,8 млн тонн експортується у вигляді сирів та іншої молочної продукції.

“При цьому потенціал збільшення як внутрішнього споживання, так і експорту є. Тому ми зараз повинні мотивувати селян і виробників для того, щоб зупинити спад поголів’я великої рогатої худоби і наростити обсяги виробництва молока”, – відмітив міністр.

tsn.ua