Найбільшу частку боргу із зарплати мають міста Ужгород і Мукачево

Від початку року на Закарпатті перевірено 898 суб’єктів господарської діяльності області. Встановлено понад тисячу порушень трудового законодавства. В результаті проведеної роботи укладено та зареєстровано у центрах зайнятості трудові договори з 934 працівниками.
Про це повідомив на селекторній нараді про легалізацію зайнятості населення, погашення заборгованості до Пенсійного фонду та виплату заробітної плати в області начальник управління праці та соціального захисту населення Віктор Мацола.

Йшлося і про виплати заборгованості з виплати зарплат. У порівнянні з минулим місяцем борг зменшився на 7,5 % (1 млн) і зараз становить близько 13 мільйонів гривень. Зменшення заборгованості на 23% у порівнянні з попереднім місяцем відбулося за рахунок економічно активних підприємств. Ситуація ж на підприємствах-банкрутах залишається складною – борг зріс на 54,3 тис. грн. У результаті борг економічно активних підприємств у 3 рази менший від боргу підприємств-банкрутів та тих, що призупинили економічну діяльність.

Також учасники розглянули погашення заборгованості до Пенсійного фонду – за останній час вона зросла на 2 мільйони гривень. Найбільшу частку боргу мають міста Ужгород і Мукачево.

zik.ua