На Закарпатті СБУ завершила досудове слідство у справі про контрабанду броньованих автомобілів

Директор одного з ужгородських підприємств, що спеціалізується на ввезенні в Україну та продажі імпортних транспортних засобів, організував незаконне переміщення через митний пост «Ужгород вантажний» п’ятьох броньованих мерседесів.

Протягом жовтня 2008 року, січня та квітня 2009-го директор підприємства подавав митникам дозвільні документи на ввіз автівок із неправдивими відомостями. Підприємець, зокрема, значно занижував справжні вагу, комплектацію та вартість транспортних засобів. Таким чином під виглядом звичайних вдалося ввезти в Україну броньовані мерседеси. Після чого зловмисник безперешкодно реалізував їх.

Незаконну оборудку наприкінці 2010 року викрили співробітники Управління СБ України в Закарпатській області. За фактом контрабанди транспортних засобів слідчі Управління СБ України в Закарпатській області порушили кримінальну справу. Тоді ж п’ять мерседесів були розшукані у Києві та вилучені.

У ході досудового слідства з’ясувалося, що загальна вартість цих автомобілів становила понад 15 млн. гривень, а не близько 5 млн. гривень, як зазначив у підроблених документах ужгородський підприємець. Через незаконну оборудку зловмисника державі були завдані збитки на понад 7 млн. гривень.

У червні ц.р. слідчими Управління СБ України в Закарпатській області стосовно директора місцевого підприємства порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 201 (контрабанда), частинами 2 і 3 ст. 358  (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)  Кримінального кодексу України.

Наразі фігурант справи ознайомився з матеріалами слідства. Подальшу долю ужгородського підприємця вирішить суд, повідомили  zakarpatpost.net у прес-центрі СБ України.